Chilis panko morzsában sült csirkemellfilé, bazsalikom pestóval, sült paradicsommal, vajas répával, kukoricával és tartármártással
Hozzávalók 10 főre:
- 1,6 kg csirkemellfilé
- 0,15 kg vaj
- 0,6 l Risso long life, sütőolaj
- 0,6 kg mini répa
- 0,02 kg akácméz
- 0,1 kg chilis panko morzsa
- 5 db tojás
- 0,5 kg Kukta liszt
- 0,3 l főzőtejszín
- 0,1 kg Primerba bazsalikom pesto
- 0,5 l Kukta majonéz (tartármártás)
- 1 kg Kukta brokkoli
- 1 kg szuper édes kukorica
- 0,5 kg mini paradicsom
- 0,05 kg fokhagyma
- Kakukkfű, rozmaring
- Só, őrölt bors
Elkészítés:
Csirkemell:
Az előkészített csirkemelleket félbe vágjuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. Ezt követően bepanírozzuk a filéket a klasszikus módon annyi csavarral, hogy a zsemlemorzsa helyett chilis panko morzsát használunk és a tojásokba tejszínt keverünk. A filéket bő olajban kisütjük és meleg helyen pihentetjük tálalásig.
Tartárszósz:
Jóízű tartármártást készítünk Kukta majonézből.
Zöldségek:
A répát és a brokkoli rózsákat leforrázzuk, a kukoricát pedig bő olajban megsütjük a paradicsommal együtt. A brokkoli virágát és a kukoricaszemeket a torzsáról levágjuk. A zöldségeket vajon átforgatjuk és ízesítjük fokhagymával, kakukkfűvel, sóval és borssal.
Tálalás:
A tányért kikenjük pestóval, ráhelyezzük a rost iránnyal merőlegesen átvágott csirkemellet, a zöldségeket és a tartárszószt pedig a csirkemell köré tesszük.