Chipotle-s bárányragu gyöngyhagymával, cukorborsóval és árpagyönggyel
Hozzávalók 4 főre:
- 1,2 kg báránycomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj, só, bors
- kakukkfű
- majoranna
- Chipotle paprika
- adobo szószban
- kis üveg gyöngyhagyma
- 40 dkg árpagyöngy
- 15 dkg héjas borsó
- Feta sajt ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A vöröshagymát kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a kockára vágott báránycombot. Fűszerezzük, majd szakaszosan puhára pároljuk.
Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a cukorborsót. A Chipotle adobo szósszal ízesítjük, kifőzött árpagyönggyel tálaljuk. Tetejére ízlés szerint feta sajtot morzsolunk. Mikrosalátákkal díszítjük.