Legyen a partnerünk!
LEGYEN A PARTNERÜNK

Regisztráció céges partnerek számára!

Kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások számára!

Kizárólag olyan partnerek jelentkezését várjuk itt, akik még NEM szerződött partnerei cégünknek!

Húsvéti aprópecsenye

Húsvéti aprópecsenye

Hozzávalók 4 főre

·  Sertéslapocka                             1 kg
·  Kedvenc Ízek szívsonka           0,2 kg
·  Aviko Burgonya kocka             1 kg
·  Bonduelle hüvelyes zöldborsó 0,3 kg
·  Rege Gyöngyhagyma               0,2 kg
·  Fokhagyma                                  3 gerezd
·  Kápia paprika                              2 db
·  Paradicsom                                  2 db
·  Újhagyma                                    2 szál
·  Kukta tojás                                   4 db
·  Friss kakukkfű, só, bors

Elkészítési javaslat:
A lapockát megtisztítjuk, és kis kockára felvágjuk. Friss kakukkfűvel és borssal, egy evőkanál olíva olajjal befűszerezzük és 2-3 órán keresztül a hűtőben pácoljuk. Közben a szívsonkát, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A hüvelyes zöldborsót sós vízben leforrázzuk, félre tesszük.

A szívsonka zsírját forró serpenyőben kiolvasztjuk, majd rádobjuk a pácolt lapockát. Lepirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és tovább pirítjuk, jöhet a gyöngyhagyma és a karikára vágott újhagyma, valamint a durvára vágott fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfüvet adunk hozzá. Utoljára adjuk hozzá a paradicsomot. A külön kisütött burgonyával összekeverjük. Közben sós vízben 4 perces lágy tojásokat főzünk.
Tálaláskor az apró pecsenyét a tányér közepére halmozzuk a tetejére a lágy tojást helyezzük, amit megvágunk így a méz sűrűségű tojássárgája a hússal és a friss paradicsommal finom szafttá alakul.

Borajánló

Linzer-Orosz
Zöldveltelini 2019:

A Zöldveltelini Ausztria specialitása, de a határ közelsége miatt a soproni borvidéken viszonylag nagy mennyiségben megtalálható.

Illatában a virágos jegyek dominálnak. Ízjegyeiben már alapvetően minerális, fehér borsra emlékeztető, barack és zöld fűszerek aromái lelhetők fel.

 

Jó étvágyat!
A receptet készítette:
Madarász Csaba


Érdeklik az áraink?

LEGYEN A PARTNERÜNK!

Kapcsolatba lépne üzletkötőinkkel?

ELÉRHETŐSÉGEINK

Receptajánló

RECEPTJEINK
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat