Konfitált Marhapofa pirított erdei gombákkal és burgonya chipsel
Hozzávalók 4 főre:
- 0,9 kg Friss konfitált
- marhapofahús
- 0,3 kg laska gomba
- 0,3 kg shitake gomba
- 0,5 kg MCcain Potato Petals
- 0,5 kg Friss lila burgonya
- 0,1 kg dijoni mustár
- só, őrölt bors, fokhagyma,
- rozmaring
ELKÉSZÍTÉS:
A marhapofát csomagolásával együtt forró vízben vagy gőzpárolóban 20 percig melegítjük. Felbontás után a szaftját tetszés szerint sűrítjük,sóval őrölt borssal és fokhagymával ízesítjük.
A húst forró serpenyőben sózzuk megpirítjuk majd újnyi vastag szeletekre felvágjuk. A friss gombákat megmossuk cikkekre vágjuk sózzuk és megpirítjuk,kevés rozmaringgal ízesítjük. Lila burgonyából vékony szeleteket vágunk,és bő forró olajban kisütjük a Potato Petals burgonyával együtt.
Tálalás:
A lecsöpögtetett chips burgonyákat a tányérra halmozzuk,mellé a pirított gombákat és a marhapofa szeleteket. Egy kanál Dijoni mustárral megbolondítjuk.