Lassan sült libacomb
Lassan sült libacomb gránátalmás párolt káposztával, mézes paszernákpürével és sütőtökös gnocchi-val
Az ősz elsőszámú hozzávalóiból - a libacombból, sütőtökből, lila káposztából és paszternákból - készített nekünk kreatív séfünk, Kövér Sándor egy szuper receptajánlót, ami nagyon jól mutat a tányéron. Íme a részletek:
Hozzávalók 4 adaghoz:
-
sous vide libacomb – 4 db
-
vagy friss libacomb és fűszerek (fűszerlista lentebb)
A szuvidálás a legkönnyebb és legfrissebb módja az ételek gyors elkészítéséhez. Ha teheted, vásárolj sous vide eljárással készült libacombokat, mert ezek 12-14 perc alatt gyönyörűen készre sülnek.
Ha mégis úgy döntesz, hogy friss libacombból készíted az ételt, akkor a libacombot sütés előtt fűszerezd ízlés szerinti sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, pár szem koriander maggal és fokhagymával. A tepsibe tegyél pici vizet és kacsazsírt, hogy még ízesebb legyen a sült libacombod!
Amíg a libacombjaid sülnek, készítsd el ezt a hármas köret kombinációt! Meglátod, mindenkit le fog venni a lábáról!
A sütőtökpüréhez:
-
sütőtök – 60 dkg
-
liszt – 20 dkg
-
tojássárgája – 1 db
-
só, bors
-
finomra vágott bazsalikomlevél
-
kacsazsír
A gránátalmás párolt káposztához:
-
lilakáposzta
-
gránátalmalé
-
só, köménymag
-
friss gránátalmaszemek
A mézes paszternákpüréhez:
-
4 db szép paszternák
-
12 dkg vaj
-
4 evőkanál méz
-
2 dl tejszín
-
4 dl víz
-
szarvasgomba-olaj ízesítőként
-
só