Rizses húsgombócok parmezános karalábémártásban
Hozzávalók 10 fő részére:
- 50 db Dixi Menü Gasztró rizses húsgombóc
- 1 kg karalábé kocka (kukta)
- 1,5 dl Folyékony vaj
- 3 dkg parmezánsajt
- 1,2 L zöldségalaplé
- 80 dkg szélesmetélt
- 30 dkg vöröshagyma kocka
- só, bors
- étkezési keményítő, olaj
Elkészítés:
A húsgolyókat 6-8 perc alatt készre gőzöljük kombi párolóban, majd félretesszük pihenni.
Kevés vajon a vöröshagymát átpirítjuk. Hozzáadjuk a (Kukta) karalábé kockákat, átpároljuk, majd parmezán sajttal megszórjuk. Kevés zöldség alaplével vagy csontlével felengedjük. Tejszínt adunk hozzá. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor keményítővel sűrítjük.
A szélesmetéltet bő sós lobogó vízben kifőzzük. A gombócokat a mártással összepároljukés együtt tálaljuk a tésztával.