Zöldséges babos Taco csirkemellel és csípős avokádó krémmel
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg Kukta Mexikói zöldségkeverék 5 komponensű
- 1 kg Csirkemell
- 8 db Kukoricás lepény (Taco)
- 0,5 kg Hámozott paradicsom Mutti
- 0,005 kg fokhagyma
- 0,5 kg Bonduelle Sous Vide Vörös bab
- 0,001 kg chili paprika
- 0,2kg újhagyma
- 0,005 kg friss koriander
- 4 db avokádó
- 2db lime
- 0,3 dl Nádudvari tejföl
- 0,05 kg parmezán sajt reszelt
ELKÉSZÍTÉS:
Készítünk egy zöldséges húsmentes chilis babot. A zöldségeket vajon lepároljuk rengeteg új hagymával és sóval, borssal, chili paprikával, friss korianderrel ízesítjük. Paradicsomvelőt és fokhagymát adunk hozzá, majd a külön megfőzött babbal összeforraljuk. Reszelt sajtot (parmagiano vagy akár cheddar is jó) keverünk hozzá. Félre rakjuk. Közben a csirkemellet rostlapon készre sütjük. Avokádó krémet (Guacamole) készítünk. A megtisztított avokádót chili paprikával, friss koriander levéllel, fokhagymával, lime levével és sóval kézi mixer segítségével összemixeljük.
A kukorica lepények egyik oldalát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd vagy a serpenyő nyelére vagy egy fakanálra rá aggatjuk úgy hogy a sült oldala legyen kívül. Pár perc alatt így megszilárdul, és így alakul ki a jellegzetes forma. A Taco „kagylókba” tálaljuk a zöldséges chilit reszelt sajttal vagy tejföllel a tetején. Csirkemellel és avokádó krémmel együtt tálalhatjuk a fotón látottak szerint.
Ha a csirkemell helyett mondjuk egy grill sajttal tálaljuk akkor egy kitűnő vegetáriánus ajánlatot kapunk.