Page 4 - Michelangelo sajtválaszték
P. 4

PARMIGIANO REGGIANO                                                               Emilia
                                                                                                Romagna
               A sajtok királya

                           Tehéntejből              Füves
                           készül                   legeltetés



                           Május és szeptember
                           között készítik



                           Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot,
                           tej és természetes baktérium alkotja



                           14-15 liter tejre van szükség
                           1 kg sajt elkészítéséhez



                           Minimum                    Akár 60-80 hónapos
                           1 évig érlelik             érlelésű



                           Az érlelt sajtokban lebomlik a laktóz, tehát idősebb,
                           jó sajtokat a laktózérzékenyek is bátran ehetnek!





               FELHASZNÁLÁSI ÉS FOGYASZTÁSI JAVASLAT:


               •   Vágása kés helyett csak speciális vágóeszközzel javasolt, inkább forgácsolni, reszelni, esetleg törni érdemes.
               •   Inkább fűszer, mint önálló fogyasztású sajt.
               •   Kérgét akár ízesítésre is használhatjuk: kockára vágva a levesbe, mártásba beletéve
                    nagyszerű ízt ad az ételeknek.
               •   Tésztaételekhez, salátákra, pizzára javasoljuk.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9