Page 4 - Michelangelo sajtválaszték
P. 4
PARMIGIANO REGGIANO Emilia
Romagna
A sajtok királya
Tehéntejből Füves
készül legeltetés
Május és szeptember
között készítik
Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot,
tej és természetes baktérium alkotja
14-15 liter tejre van szükség
1 kg sajt elkészítéséhez
Minimum Akár 60-80 hónapos
1 évig érlelik érlelésű
Az érlelt sajtokban lebomlik a laktóz, tehát idősebb,
jó sajtokat a laktózérzékenyek is bátran ehetnek!
FELHASZNÁLÁSI ÉS FOGYASZTÁSI JAVASLAT:
• Vágása kés helyett csak speciális vágóeszközzel javasolt, inkább forgácsolni, reszelni, esetleg törni érdemes.
• Inkább fűszer, mint önálló fogyasztású sajt.
• Kérgét akár ízesítésre is használhatjuk: kockára vágva a levesbe, mártásba beletéve
nagyszerű ízt ad az ételeknek.
• Tésztaételekhez, salátákra, pizzára javasoljuk.