Page 8 - Michelangelo sajtválaszték
P. 8

PECORINO                                                                           Toszkána

               Érlelt juhsajt




                          Juhtejből               Szabad legeltetés,
                          készül                  minimális takarmányozás

                                                                                   Szardínia
                          Október és
                          július között készítik                                         Szicília




                          Minimum 30-35%-os
                          zsírtartalmú tejből készítik



                          Vörösborban vagy akár
                          olívaolajban is érlelhetik



                          Íze enyhén csípős és sós,
                          melyek az érlelés során intenzívebbek lesznek.









               FELHASZNÁLÁSI ÉS FOGYASZTÁSI JAVASLAT:

               •  Remekül reszelhető sajt, ezért a tésztaételek ízesítésére is használható.
               •  Többnyire meglehetősen sós, ezért csak mértékkel használjuk.
               •  Fogyasztása leginkább szobahőmérsékleten ajánlott, akkor jönnek elő igazán az ízek.
               •  Magas zsírtartalma miatt hosszan megmarad az íze a szájban.
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13