Page 4 - Segata katalógus
P. 4
Érlelt tokaszalonna
„Guanciale”
Sózást, fűszerezést követően szárítják, érlelik szabályozott hőmérsékletű kamrákban.
120 nap
A felesleges só kiáztatása után érlelik, néhány héttől néhány hónapig tartó folyamat
Egy hét száraz pác Tápérték adatok
Átlagos tápérték adatok 100 g-ban:
Energia: 2819 kJ/685 kcal
Zsír: 73 g Felhasználási és fogyasztási javaslat:
amelyből telített zsírsavak: 25 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok: 0 g A szalonnát jellemzően kockákra vagy csíkokra vágják és megsütik –
Fehérje: 7 g a kiolvadó zsírral és a kissé húsos pörccel gazdagítják,
Só: 2.7 g teszik tartalmasabbá az ételeket.
Két ikonikus tésztaétel,
a carbonara és az amatriciana fő alapanyagát adja.
Összetevők:
sertéshús, só, dextróz, fűszerek, természetes aromák, antoixidáns: E301, tartósítószer: E250, E2522
4 5