Page 7 - Segata katalógus
P. 7
Érlelt sonka
„Speck”
A comb alapanyagot zsírtartalom szerint gondosan szétválogatják. Kicsontozást követően az is-
mert, jellegzetes alakra vágják. Szárazon sózzák, fűszerezik, természetes adalékanyagok hozzá-
adásával. Egy hónapos érlelés után gyantamentes fával füstölik. A fűszerezést érlelő kamrákban,
szabályozott hőmérsékleten, és páratartalom mellett végzik. A több hónapig tartó érlelés során
keletkező penészes (mely néhány sajt karakterét adja) rétegtől megtisztítják, csomagolják.
180 nap
1 hónap
Tápérték adatok
Átlagos tápérték adatok 100 g-ban:
Energia: 1069 kJ/256 kcal
Zsír: 17 g Felhasználási és fogyasztási javaslat:
amelyből telített zsírsavak: 5.9 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 26 g
Só: 4.6 g Vékonyra szelve, salátákba, tésztaszószokba tökéletes választás.
Sárgadinnyével, sajttal és pizzafeltétként is ajánljuk.
Összetevők:
5
sertéshús, só, dextróz, fűszerek, természetes aromák, antioxidáns: E301, tartósítószer: E250, E2522
6 7