Page 7 - Segata katalógus
P. 7

Érlelt sonka



 „Speck”









 A comb alapanyagot zsírtartalom szerint gondosan szétválogatják. Kicsontozást követően az is-
 mert, jellegzetes alakra vágják. Szárazon sózzák, fűszerezik, természetes adalékanyagok hozzá-
 adásával. Egy hónapos érlelés után gyantamentes fával füstölik. A fűszerezést érlelő kamrákban,
 szabályozott hőmérsékleten, és páratartalom mellett végzik. A több hónapig tartó érlelés során
 keletkező penészes (mely néhány sajt karakterét adja) rétegtől megtisztítják, csomagolják.


 180 nap





 1 hónap




 Tápérték adatok
 Átlagos tápérték adatok 100 g-ban:


 Energia:   1069 kJ/256 kcal
 Zsír:    17 g                               Felhasználási és fogyasztási javaslat:
 amelyből telített zsírsavak:    5.9 g
 Szénhidrát:    0 g
 amelyből cukrok:    0 g
 Fehérje:    26 g
 Só:    4.6 g                    Vékonyra szelve, salátákba, tésztaszószokba tökéletes választás.
                                       Sárgadinnyével, sajttal és pizzafeltétként is ajánljuk.


 Összetevők:
 5
 sertéshús, só, dextróz, fűszerek, természetes aromák, antioxidáns: E301, tartósítószer: E250, E2522
 6                                                                                                              7
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12