Page 3 - Vadas katalógus
P. 3

Mi a jó a vadhúsban?




          Az ősz beköszöntével elindul a vadászati szezon. Napjainkban már elmondható, hogy a vad
        ételek nem csak a karácsonyi- vagy ünnepi asztalon foglalhatnak helyet, hiszen egyre többen
        fedezik  fel  a  „bio-jellegű”  alapanyag  fontosságát,  így  egyre  inkább  előtérbe  kerül  a  hazai
        gasztronómiában.
          Mindenképpen a legtermészetesebb, koleszterinben legszegényebb, jó koleszterinben pedig a
        leggazdagabb húsféléket adják vadjaink.
          Az erdő kincsei, a vadak által fogyasztott növények messze a legtisztább, legkevesebb negatív
        környezeti behatásnak kitett, garantáltan GMO, antibiotikum mentes, toxikus anyagokat leg-
        kevésbé tartalmazó élelmiszerek. Ezeket fogyasztják a vadak, ezáltal mi is tiszta élelmiszerhez
        juthatunk.
          Fontos, hogy a természetes húsok hőkezeléskor, sütéskor kevésbé veszítenek súlyukból.
          Ennek nagyon egyszerű oka van. A vadállatok nem kapnak vízvisszatartó gyógyszereket, nö-
        vekedést serkentő kemikáliákat, tápokat a feldolgozás előtt. A háziállatok visszatartanak sok-
        sok vizet, elkészítésük során az alapanyag ezért veszít súlyából.
          Elismerten kiváló a magyar vad minősége. A vadon élő állatok – szarvas, őz, vaddisznó –
        húsa sokkal gazdagabb fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint bármely házi
        vágóállaté.
   1   2   3   4   5   6   7   8