Page 3 - Vadas katalógus
P. 3
Mi a jó a vadhúsban?
Az ősz beköszöntével elindul a vadászati szezon. Napjainkban már elmondható, hogy a vad
ételek nem csak a karácsonyi- vagy ünnepi asztalon foglalhatnak helyet, hiszen egyre többen
fedezik fel a „bio-jellegű” alapanyag fontosságát, így egyre inkább előtérbe kerül a hazai
gasztronómiában.
Mindenképpen a legtermészetesebb, koleszterinben legszegényebb, jó koleszterinben pedig a
leggazdagabb húsféléket adják vadjaink.
Az erdő kincsei, a vadak által fogyasztott növények messze a legtisztább, legkevesebb negatív
környezeti behatásnak kitett, garantáltan GMO, antibiotikum mentes, toxikus anyagokat leg-
kevésbé tartalmazó élelmiszerek. Ezeket fogyasztják a vadak, ezáltal mi is tiszta élelmiszerhez
juthatunk.
Fontos, hogy a természetes húsok hőkezeléskor, sütéskor kevésbé veszítenek súlyukból.
Ennek nagyon egyszerű oka van. A vadállatok nem kapnak vízvisszatartó gyógyszereket, nö-
vekedést serkentő kemikáliákat, tápokat a feldolgozás előtt. A háziállatok visszatartanak sok-
sok vizet, elkészítésük során az alapanyag ezért veszít súlyából.
Elismerten kiváló a magyar vad minősége. A vadon élő állatok – szarvas, őz, vaddisznó –
húsa sokkal gazdagabb fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint bármely házi
vágóállaté.