Page 6 - Vadas katalógus
P. 6

Vaddisznó-terrine erdélyi
        V a   d  d  i s  z  n  ó   - t er    r   i n  e   er    d  él   y  i
        szalonnával, áfonyás-
        s z  al    o   n  n   á v  al    ,  áf   o  n   y  á  s  -
        savanyított hagymával,
        s a  va    n   y  í t o   t  t  h   a  g  y  m   á  va    l  ,
        fekete-majonézzel
        f  ek    e t  e  - m  a   j o  n  é  z  z  el


        Hozzávalók 10 fő részére:  Elkészítés:


        PÁSTÉTOM:                     A formát fóliával kibéleljük, majd szépen egy-
         Vaddisznótarja  . .  . 1750 g  más mellé helyezzük benne a szeletelt szalonna la-
         Sertésmáj  . . . . . . . . . 500 g  pokat .
         Erdélyi szalonna  . . . 80 g
         fokhagyma  . . . . . . . . . 20 g  A  füstöl  szalonnát  nagyobb  kockákra  vágjuk,
         só  . . . . . . . . . . . . . . . .  .42,5 g  a májat és a tarját durvára daráljuk, majd a többi
         bors  . . . . . . . . . . . . . . . . 7,5 g  hozzávalóval  összekeverjük és a formába öntjük .
         2,8% tej  . . . . . . . . .  .125 ml  130 °C-n 70 fokos belső maghőig sütjük.
         35% tejszín  . . . . .  .125 ml
         Brandy vagy                  Fekete majonézzel, savanyított lilahagymával
         Cognac  . . . . . . . . . . 37,5 ml  tálaljuk, finom házi kenyérrel.
         füstölt paprika  . . .  .3,75 g
         csípős paprika  . . .  .3,75 g
         tojás  . . . . . . . . . . . . . . . 3 db
         bacon szalonna .  . 20 szel .

        SAVANYÍTOTT
        HAGYMA:
         lilahagyma  . . . . . . . . 10 fej
         cukor  . . . . . . . . . . . . . 125 g
         10% ecet  . . . . . . . .  .250 ml
         víz  . . . . . . . . . . . . . .  .375 ml
         só  . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  .5 g
         mustármag  . . . . . . . . 50 g
         DEKORÁCIÓHOZ:
         fekete majonéz  . . . . 10 ek
         Mikro saláta
         Házi kenyér
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11