TERMÉK MEGHATÁROZÁSA:
BoVita gyorsfagyasztott szilvásgombóc
ÖSSZETÉTEL:
Összetevők : Víz, búzaliszt, egész szilva maggal (25g/100 g), burgonyapehely (dehidrált burgonya, emulgeálószer: zsírsavak szírsavak mono-és digliceridjei, stabilizátor:difoszfátok, étkezési sav: citromsav, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit), búzadara, napraforgó étolaj, étkezési só.
ÉRZÉKSZERVI JELLEMZŐK:
Gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott, megközelítően azonos nagyságú kézi vagy gépi formázású gombóc, idegen anyagtól mentes, gurulós termék.
Szín: a burgonyás tésztára jellemző színű
Íz: a burgonyás tésztára és a szilvára jellemző
Illat: burgonyás tésztára és a szilvára jellemző
Állomány: főtt burgonyás tésztára jellemző, nem túl kemény, nem ragacsos vagy széteső
Megjegyzés: A színt gyorsfagyasztott állapotban, az ízt, illatot, állományt fogyasztásra kész állapotban bírálják el.
Megengedett eltérések:
- az alak kissé deformált
- a szilvát nem egyenletesen fedi a tészta
- a szilva kismértékben kilátszik a tésztából
FIZIKAI ÉS KÉMIAI JELLEMZŐK: -
MIKROBIOLÓGIAI KÖVETELMÉNYEK:
Salmonella |
|
0/25 |
S.aureus |
10² |
10³ |
Coliform |
10² |
10³ |
e-coli |
10 |
10² |
Mikrobaszám |
10⁴ |
10⁵ |
Szulfitredukáló |
10 |
10² |
SZAVATOSSÁGI IDŐ:
365 nap -18
TÁROLÁSI FELTÉTELEK:
*** - |
a csomagoláson jelzett időpontig |
** - |
2 hét |
* - |
néhány nap |
hűtő:+2- |
1 nap |
TERMÉK MEGBONTÁSA UTÁNI SZAV. IDŐ: -
SZÁLLÍTÁSI KÖRÜLMÉNYEK:
-18°C-on
ALLERGÉN ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK:
búza glutén
Átlagos tápértéktartalom 100g termékben
Energia: 629 kJ/148 kcal
Zsír: 0,9g
-amelyből telített zsírok: <0,1 g
Szénhidrát: 31,0 g
-amelyből cukor : 10,0 g
Fehérje: 4,0 g
Só : 0,5 g