Legyen a partnerünk!
LEGYEN A PARTNERÜNK

Regisztráció céges partnerek számára!

Kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások számára!

Kizárólag olyan partnerek jelentkezését várjuk itt, akik még NEM szerződött partnerei cégünknek!

Áfonyás vörösboros szarvas ragu, sült céklával, serpenyőben pirított vajas galuskával

Áfonyás vörösboros szarvas ragu, sült céklával, serpenyőben pirított vajas galuskával

Hozzávalók 10 főre:

  • Szarvas comb extra kocka 1,6 kg
  • Extra szűz olíva olaj  0,01l
  • Vöröshagyma 0,2 kg
  • Fokhagyma  0,05 kg
  • Barna cukor 0,02 kg
  • Kukta mustár 0,025 kg
  • Füstölt szalonna  0,1 kg
  • Sárgarépa  0,5 kg
  • Áfonya lekvár 0,15 kg
  • Cékla 0,5 kg
  • Alma 0,15 kg
  • Paradicsom püré  0,05 kg
  • Vörösbor  3 dl

Fűszerek:

  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Boróka bogyó
  • Szegfűbors
  • Só, bors ízlés szerint

 

Köret:

  • Galuska                                              
  • Vaj                                                       

A szarvas combot bedörzsöljük sóval, barna cukorral, olíva olajjal, szegfűborssal, boróka bogyóval és a hűtőben állni hagyjuk 6 órán keresztül.

 

Szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre sült hozzáadjuk a comb kockákat, és addig pirítjuk amíg pörzsanyag nem keletkezik a szarvashús felületén. A lábasban a húst félrehúzzuk és a paradicsom pürét lepirítjuk a szabadon hagyott felületen. A raguhoz hozzáadjuk a zöldfűszereket, az alma kockákat, a sárgarépa batonokat, majd felöntjük vörösborral, és vad alaplével. Fedő alatt pároljuk addig, amíg meg nem puhul. A szaftba belekeverjük az áfonyalekvárt és felforraljuk, ha szükséges utána fűszerezünk.

Serpenyőben pirított vajas galuskával tálaljuk.

 

A receptet írta és

az ételt készítette:

Csányi Jenő


Érdeklik az áraink?

LEGYEN A PARTNERÜNK!

Kapcsolatba lépne üzletkötőinkkel?

ELÉRHETŐSÉGEINK

Receptajánló

RECEPTJEINK
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat