Áfonyás vörösboros szarvas ragu, sült céklával, serpenyőben pirított vajas galuskával

Áfonyás vörösboros szarvas ragu, sült céklával, serpenyőben pirított vajas galuskával


2019.08.28

Hozzávalók 10 főre:

  • Szarvas comb extra kocka 1,6 kg
  • Extra szűz olíva olaj  0,01l
  • Vöröshagyma 0,2 kg
  • Fokhagyma  0,05 kg
  • Barna cukor 0,02 kg
  • Kukta mustár 0,025 kg
  • Füstölt szalonna  0,1 kg
  • Sárgarépa  0,5 kg
  • Áfonya lekvár 0,15 kg
  • Cékla 0,5 kg
  • Alma 0,15 kg
  • Paradicsom püré  0,05 kg
  • Vörösbor  3 dl

Fűszerek:

  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Boróka bogyó
  • Szegfűbors
  • Só, bors ízlés szerint

 

Köret:

  • Galuska                                              
  • Vaj                                                       

A szarvas combot bedörzsöljük sóval, barna cukorral, olíva olajjal, szegfűborssal, boróka bogyóval és a hűtőben állni hagyjuk 6 órán keresztül.

 

Szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre sült hozzáadjuk a comb kockákat, és addig pirítjuk amíg pörzsanyag nem keletkezik a szarvashús felületén. A lábasban a húst félrehúzzuk és a paradicsom pürét lepirítjuk a szabadon hagyott felületen. A raguhoz hozzáadjuk a zöldfűszereket, az alma kockákat, a sárgarépa batonokat, majd felöntjük vörösborral, és vad alaplével. Fedő alatt pároljuk addig, amíg meg nem puhul. A szaftba belekeverjük az áfonyalekvárt és felforraljuk, ha szükséges utána fűszerezünk.

Serpenyőben pirított vajas galuskával tálaljuk.

 

A receptet írta és

az ételt készítette:

Csányi Jenő


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat