Csirkemell édesburgonya gratennel cheddar sajt szósszal
2019.08.14
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya graten
- 4 db elősütött csirkemell steak (Tamási-hús)
- chedar sajtkrém 15 dkg (El Sabor)
- 2 dl tejszín
- 4 szelet bacon
- olaj
- só,bors
- spenót levél (egy marékkal)
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db kokélparadicsom
- díszítés: ehető virág, sakura mix
- tökmagolaj
- Bonduelle sous vide céklakocka
Elkészítés:
- Az édesburgonya gratent sütőbe rakjuk és 200 fokon 25 percig készre sütjük.
- A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, baconszalonnával betekerjük, majd a felhevített olajban aranybarnára sütjük.
- A spenótot öntsük a hús után a serpenyőbe, és pár percig pároljuk.
- Elkészítjük a cheddar sajt szószt. A lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon k melegíteni kezdjük. Adjunk hozzá tejet és egy kézi habverővel alaposan keverjük el.
- Tálaljuk tetszés szerint!