
Édes chilis - epres vegán burger
Első ránézésre meg sem mondanánk, hogy ez a burger nem húsból készült. Bár ez az infó egy vegán számára nem igazán számít sokat, mégis az étkezés élményét nagy mértékben befolyásolja az esztétikum - és bizony a BoVita vegán burger gesztenyevörös színével, kellemes sós aromájával, grillezett hagyma és fokhagyma jegyeivel a vegánok kedvence lehet.
Kreatív séfünk Kövér Sándor tesztelte a terméket, és a tőle jól megszokott módon valami egészen különlegeset alkotott a BoVita vegán burgeréből, néhány különleges, és - valljuk meg - szokatlan hozzávaló párosításával.
Hozzávalók 1 darabhoz:
- 1 db vegán buci (receptajánló lentebb)
- 1 db BoVita vegán burger
- 1 db Violife 100 % vegán mediterrán grillsajt
- édes-chili szósz ízlés szerint
- friss eper 3-4 szem
- friss ruccola ízlés szerint
- sárgarépa csíkok ízlés szerint
- vékonyra szeletelet friss uborka
- Kukta hagymakarika a tálaláshoz
A vastaggal szedett termékek megtalálhatóak kínálatunkban.
Elkészítés:
A BoVita vegán hamburgert fagyasztott állapotban közepesen erős lángon kevés növényi olajon süssük mindkét oldalán kb. 3-3 percig, közben készítsük elő a friss hozzávalókat (a zöldségeket és az epret megmossuk, majd szeleteljük-csíkozzuk). A Violife növényi sajtunkat is süssük mindkét oldalán, amíg szép barnára sül. A bucikat pedig a burgerből visszamaradt olajon hirtelen megpirítjuk.
Ezután a hozzávalókat ízlés szerint egymásra helyezzük, tűvel rögzítjük, melynek a tetejére frissen sült hagymakarikákat helyezhetünk.
Így készítsen VEGÁN BUCIT - receptajánló (10 DARABHOZ):
- 60 dkg biobúza-finomliszt
- 2 csapott teáskanál só
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl kókusztej
- 2 teáskanálnyi cukor
- 130 gramm növényi joghurt
- a tetejére: pici vízzel elkevert paradicsomszósz vagy ketchup + szezámmag
Vegán buci elkészítése:
Az élesztőt a cukorral együtt felfuttatjuk a növényi italban. A lisztet a sóval összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a növényi olajat és a joghurtot, valamint a felfutott élesztőt és szép sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 50-60 percig (duplájára) kelesztjük, majd 4-5 egyenlő részre osztjuk, és egyenként gombócokat formázunk. Sütőpapírra tesszük, lelapítjuk a tetejüket (nyugi, szép magasra meg fognak sülni). Letakarjuk, és újabb 30-40 percet kelesztjük.
Ha letelt az idő, a tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert cukormentes ketchuppel vagy paradicsomszósszal, és megszórjuk szezámmaggal. 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyíszínűre sütjük.