ERDEI ALMÁS VADKAN RAGULEVES
2021.10.20
Hozzávalók 10 fő részére:
Vaddisznó lapocka...1250 g
Vöröshagyma………375 g
Sertészsír……………125 g
Fokhagyma…………..7 gerezd
Paradicsom…………2 db
Paprika……………...2 db
Sárgarépa…………10 db
Fehérrépa…………..10 db
Zeller………………....3 db
Burgonya……………..4 szem
Tárkony……………… 4 csokor
20% tejföl……………. 7 ek
Zöldalma……………..4 db
Bacon………………...20 szelet
Keményítő…………...3 g
Kömény……………….12,5 g
Babérlevél…………….7 db
Erdei gomba mix (Chef)....50 g
Friss riminesi tészta (Surgital)
Friss fűszernövény (dekoráció)
Zöldségalaplé…………..3 l
Tárkonyolaj:
Szőlőmagolaj………..125 g
Forrázott tárkony…….125g
Elkészítés:
A sertészsíron a hagymát aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott vaddisznóhúst és fűszerezzük (tárkony-babérlevél-kömény).
Háromnegyed készültségi foknál hozzáadjuk a batonokra vágott zöldségeket és a pirított erdei gombákat.
Megszórjuk keményítővel, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk, majd belefőzzük a kockára vágott almát és riminesi tésztát.
Tárkonyolajjal tálaljuk.