Érlelt marhahátszín steak libamáj fagylalttal, friss reteksalátával, karfiolpürével és rántott borsóval

Érlelt marhahátszín steak libamáj fagylalttal, friss reteksalátával, karfiolpürével és rántott borsóval


2019.08.22

Tokaji aszús libamájfagylalt

  • 10 dkg Valdor libamájpástétom
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl Ken habtejszín (36%)
  • 0,5 dl Tokaji aszú
  • 1 csomag tésztakosár

A vízgőz fölött egy tojás sárgáját
1 dl tejszínnel addig keverjük, míg sűrű mártást nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk az átpürésített libamájpástétomot, hozzáadjuk a Tokaji aszút, majd sóval ízesítjük. Ezt követően adjuk hozzá a második dl tejszínt. Kis fagylaltgépben megfelelő állagúra fagyasztjuk.

Kigombócoljuk és roppanós süteményen tálaljuk.

Vaníliás karfiolpüré

  • 10 dkg karfiol
  • 2 dkg vaj
  • 3 cl habtejszín (36%)
  • Vaníliarúd

Kukta karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, átpasszírozzuk, majd olvasztott vajjal, forró tejszínnel habosra keverjük. Ízesítjük sóval és friss vaníliarúddal.

Vizi tormás, dióecetes friss reteksaláta

  • 1 csomag piros retek
  • Dióecet
  • Kávéskanál porcukor
  • Olívaolaj

A retket cikkekre vágjuk, meghintjük porcukorral, sóval, majd ízlés szerint ecettel és olajjal meglocsoljuk.

Hűtőben ¼-ed órát hagyjuk állni tálalás előtt.

Rostlapon sült érlelt hátszínsteak

A steaket argentin fűszerkeverékkel fűszerezzük. Legalább 1-2 órát hagyjuk pihenni, majd rostlapon mindkét oldalon 3,5-3,5 perc alatt aranybarnára sütjük.

Díszítésnek: fekete himalájasó, vízi szőlő.

 

Pirított kucsmagomba roppanós rántott borsóval

  • 3 dkg kucsmagomba
  • 1 kis cikk vöröshagyma
  • Olaj, só bors, friss kakukkfű

A hagymát aranybarnára pirítjuk, a kucsmagombákat gyors pirítással átforgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd rántott borsóval összeforgatjuk.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat