Érlelt marhahátszín steak libamáj fagylalttal, friss reteksalátával, karfiolpürével és rántott borsóval
2019.08.22
Tokaji aszús libamájfagylalt
- 10 dkg Valdor libamájpástétom
- 1 tojássárgája
- 2 dl Ken habtejszín (36%)
- 0,5 dl Tokaji aszú
- 1 csomag tésztakosár
- Só
A vízgőz fölött egy tojás sárgáját
1 dl tejszínnel addig keverjük, míg sűrű mártást nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk az átpürésített libamájpástétomot, hozzáadjuk a Tokaji aszút, majd sóval ízesítjük. Ezt követően adjuk hozzá a második dl tejszínt. Kis fagylaltgépben megfelelő állagúra fagyasztjuk.
Kigombócoljuk és roppanós süteményen tálaljuk.
Vaníliás karfiolpüré
- 10 dkg karfiol
- 2 dkg vaj
- 3 cl habtejszín (36%)
- Só
- Vaníliarúd
Kukta karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, átpasszírozzuk, majd olvasztott vajjal, forró tejszínnel habosra keverjük. Ízesítjük sóval és friss vaníliarúddal.
Vizi tormás, dióecetes friss reteksaláta
- 1 csomag piros retek
- Dióecet
- Kávéskanál porcukor
- Só
- Olívaolaj
A retket cikkekre vágjuk, meghintjük porcukorral, sóval, majd ízlés szerint ecettel és olajjal meglocsoljuk.
Hűtőben ¼-ed órát hagyjuk állni tálalás előtt.
Rostlapon sült érlelt hátszínsteak
A steaket argentin fűszerkeverékkel fűszerezzük. Legalább 1-2 órát hagyjuk pihenni, majd rostlapon mindkét oldalon 3,5-3,5 perc alatt aranybarnára sütjük.
Díszítésnek: fekete himalájasó, vízi szőlő.
Pirított kucsmagomba roppanós rántott borsóval
- 3 dkg kucsmagomba
- 1 kis cikk vöröshagyma
- Olaj, só bors, friss kakukkfű
A hagymát aranybarnára pirítjuk, a kucsmagombákat gyors pirítással átforgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd rántott borsóval összeforgatjuk.