Francia sajtos csirke vörösboros hagymás gombamártásban

Francia sajtos csirke vörösboros hagymás gombamártásban

Francia sajtos csirke vörösboros hagymás gombamártásban

2021.02.03

Hozzávalók 10 személyre:

  • 10 db Hiberfood sous vide bőrös csirkemell
  • 20 szem barna csiperkegomba
  • 1 kg Hiberfood barna jus (mártás)
  • 10 szelet edami szeletelt sajt
  • 6 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • snidling
  • 2 dl vörösbor
  • 10 adag párolt rizs
  • friss petrezselyemzöld, só, bors, kakukkfű

Borajánló: Benedek Pinot Noir

Elkészítés:

A csirkemelleket visszamelegítjük 70 fokos hőmérsékletre, majd a zacskóból kivéve serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük. Sütés közben kakukkfűvel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.

A zacskóban lévő húsnedveket hozzáöntjük a barnamártás alaphoz és a lilahagymát karikázzuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, a lapokra vágott fokhagymát hozzáadjuk, felöntjük a pecsenyelével, kiforraljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá és készre forraljuk. A sült csirkemellekre szeletelt edami sajtot helyezzünk és ráolvasztjuk. A gombákat bő zsiradékban egészben átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és a hagymás raguhoz adjuk. A csirkemellet belehelyezzük, kicsit összepároljuk és friss snidlinggel megszórva tálaljuk. Mellé petrezselymes rizset kínálunk.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat