Francia sajtos csirke vörösboros hagymás gombamártásban
2021.02.03
Hozzávalók 10 személyre:
- 10 db Hiberfood sous vide bőrös csirkemell
- 20 szem barna csiperkegomba
- 1 kg Hiberfood barna jus (mártás)
- 10 szelet edami szeletelt sajt
- 6 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- snidling
- 2 dl vörösbor
- 10 adag párolt rizs
- friss petrezselyemzöld, só, bors, kakukkfű
Borajánló: Benedek Pinot Noir
Elkészítés:
A csirkemelleket visszamelegítjük 70 fokos hőmérsékletre, majd a zacskóból kivéve serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük. Sütés közben kakukkfűvel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A zacskóban lévő húsnedveket hozzáöntjük a barnamártás alaphoz és a lilahagymát karikázzuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, a lapokra vágott fokhagymát hozzáadjuk, felöntjük a pecsenyelével, kiforraljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá és készre forraljuk. A sült csirkemellekre szeletelt edami sajtot helyezzünk és ráolvasztjuk. A gombákat bő zsiradékban egészben átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és a hagymás raguhoz adjuk. A csirkemellet belehelyezzük, kicsit összepároljuk és friss snidlinggel megszórva tálaljuk. Mellé petrezselymes rizset kínálunk.