Húsvéti aprópecsenye
2020.03.04
Hozzávalók 4 főre
· Sertéslapocka 1 kg
· Kedvenc Ízek szívsonka 0,2 kg
· Aviko Burgonya kocka 1 kg
· Bonduelle hüvelyes zöldborsó 0,3 kg
· Rege Gyöngyhagyma 0,2 kg
· Fokhagyma 3 gerezd
· Kápia paprika 2 db
· Paradicsom 2 db
· Újhagyma 2 szál
· Kukta tojás 4 db
· Friss kakukkfű, só, bors
Elkészítési javaslat:
A lapockát megtisztítjuk, és kis kockára felvágjuk. Friss kakukkfűvel és borssal, egy evőkanál olíva olajjal befűszerezzük és 2-3 órán keresztül a hűtőben pácoljuk. Közben a szívsonkát, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A hüvelyes zöldborsót sós vízben leforrázzuk, félre tesszük.
A szívsonka zsírját forró serpenyőben kiolvasztjuk, majd rádobjuk a pácolt lapockát. Lepirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és tovább pirítjuk, jöhet a gyöngyhagyma és a karikára vágott újhagyma, valamint a durvára vágott fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfüvet adunk hozzá. Utoljára adjuk hozzá a paradicsomot. A külön kisütött burgonyával összekeverjük. Közben sós vízben 4 perces lágy tojásokat főzünk.
Tálaláskor az apró pecsenyét a tányér közepére halmozzuk a tetejére a lágy tojást helyezzük, amit megvágunk így a méz sűrűségű tojássárgája a hússal és a friss paradicsommal finom szafttá alakul.
Borajánló
Linzer-Orosz
Zöldveltelini 2019:
A Zöldveltelini Ausztria specialitása, de a határ közelsége miatt a soproni borvidéken viszonylag nagy mennyiségben megtalálható.
Illatában a virágos jegyek dominálnak. Ízjegyeiben már alapvetően minerális, fehér borsra emlékeztető, barack és zöld fűszerek aromái lelhetők fel.
Jó étvágyat!
A receptet készítette:
Madarász Csaba