Legyen a partnerünk!
LEGYEN A PARTNERÜNK

Regisztráció céges partnerek számára!

Kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások számára!

Kizárólag olyan partnerek jelentkezését várjuk itt, akik még NEM szerződött partnerei cégünknek!

Húsvéti arany báránycsülök lágytojással, kukorica textúrával

Húsvéti arany báránycsülök lágytojással, kukorica textúrával

Séfjeink ajánlásával

Húsvéti arany báránycsülök lágytojással, kukorica textúrával

Hozzávalók 10 főre
10 db Sous-vide vagy friss báránycsülök
5 gerezd fokhagyma
5 szál friss kakukkfű
1 kg kukorica
1,5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
80 dkg bébikukorica
20 dkg csemegekukorica (főtt)
15 dkg kockázott baconszalonna
20 dkg tört mogyoró, sós
10 db tojás
Olaj
Só, bors
Ehető aranypor (dekoráció)

Elkészítési javaslat:
A szuvidált csülköt 70 °C-n gőzöléssel sütőpároló kemencében visszamelegítjük, majd kibontjuk a zacskót. Tört fokhagymával, sóval-borssal és friss fűszernövényekkel bedörzsöljük. 220 °C-n 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kukoricát sós vízben odatesszük főni úgy, hogy épp ellepje. Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk. Amennyiben a pürét rusztikusan szeretjük akkor ezt követően keverjük krémesre keverjük, ha sima állományúra szeretnénk célszerű egy szűrőn átpasszírozni előtte.
A bébikukoricát kevés sós vízben megfőzzük, átpirítjuk a szalonnán, hozzáadjuk az apróra vágott mogyorót és ezt összepirítjuk, sóval-szegfűborssal ízesítjük.
A kukoricakrémből egy csíkot húzunk a tányérra, melyre ráhelyezzük a mogyorós-baconos pirított bébikukoricát és a csülköt mellé igazítjuk.
Dekorációként csemegekukoricából szórunk még a tányérra és egy 6 perces lágytojással tálaljuk.
A kész kompozíciót ehető aranyporral hintjük meg.

A receptet készítette:
Kövér Sándor

Borajánló
A bárány egyedi ízvilágát nem érdemes túl markáns tannintartalmú vörösborral elfedni, ezért egy könnyed, elegáns, fineszes Pinot Noirral biztosan nem fogunk mellé.
Gál Tibor Pinot Noir 2018
Illatában fokozatosan nyíló, piros bogyós jegyek, csipkebogyó, málna. Lendületes savak, feszes szerkezet, ízében is sok pirosgyümölcsel. Fele részben tartályban erjedt, a másik fele öthektós hordóban. Kerek ízérzet, a melengető alkohol mellett a köves talaj és a hordók fűszerei érezhetőek.

Jó étvágyat!


Érdeklik az áraink?

LEGYEN A PARTNERÜNK!

Kapcsolatba lépne üzletkötőinkkel?

ELÉRHETŐSÉGEINK

Receptajánló

RECEPTJEINK
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat