Kakukkfüves vajban párolt marhalábszár, zelleres paszternák pürével, medvehagyma pestóval és savanyított hagymával
2019.08.22
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg marhalábszár
- 1 kg zeller kocka
- 0,5 kg Paszternák
- 0,15 kg sótlan vaj
- 1 l marha alap lé
- 0,15 l főzőtejszín
- 0,1 l száraz fehérbor
- 0,2 kg vöröshagyma
- 0,2 kg lilahagyma
- 0,05 l málna ecet
- só, őrölt feketebors,barnacukor
- zöldfűszerek (kakukkfű,
- rozmaring, petrezselyemzöld)
Medvehagyma pesto hozzávalók:
- medvehagyma
- szeletelt mandula
- 0,01 kg Fokhagyma
- 0,025 kg Parmezán
- olíva olaj
ELKÉSZÍTÉS:
A marhalábszárat lehártyázzuk, hurokkötözést alkalmazunk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük, majd körbe pirítjuk. Ezt követően marha alap lében puhára pároljuk. A tálalás előtt kakukkfüves vajjal locsolgatjuk.
Közben elkészítjük a pürét:
Vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a vajat, és a fehérbort, ízesítjük, turmixoljuk és szitán áttörjük. Melegen tartjuk tálalásig.
A medvehagyma pestohoz az összetevőket összeturmixoljuk.
Tálalás:
Két szeletet vágunk a lábszárból, kiformázzuk a zelleres-paszternákpürét, medvehagyma pestóval és savanyított hagymával tálaljuk.