Kakukkfüves vajban párolt marhalábszár, zelleres paszternák pürével, medvehagyma pestóval és savanyított hagymával

Kakukkfüves vajban párolt marhalábszár, zelleres paszternák pürével, medvehagyma pestóval és savanyított hagymával


2019.08.22

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 1 kg zeller kocka
  • 0,5 kg Paszternák
  • 0,15 kg sótlan vaj
  • 1 l marha alap lé
  • 0,15 l főzőtejszín
  • 0,1 l száraz fehérbor
  • 0,2 kg vöröshagyma
  • 0,2 kg lilahagyma
  • 0,05 l málna ecet
  • só, őrölt feketebors,barnacukor
  • zöldfűszerek (kakukkfű,
  • rozmaring, petrezselyemzöld)

Medvehagyma pesto hozzávalók:

 

  • medvehagyma
  • szeletelt mandula
  • 0,01 kg Fokhagyma
  • 0,025 kg Parmezán
  • olíva olaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

A marhalábszárat lehártyázzuk, hurokkötözést alkalmazunk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük, majd körbe pirítjuk. Ezt követően marha alap lében puhára pároljuk. A tálalás előtt kakukkfüves vajjal locsolgatjuk.

Közben elkészítjük a pürét:

Vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a vajat, és a fehérbort, ízesítjük, turmixoljuk és szitán áttörjük. Melegen tartjuk tálalásig.

A medvehagyma pestohoz az összetevőket összeturmixoljuk.

Tálalás:

Két szeletet vágunk a lábszárból, kiformázzuk a zelleres-paszternákpürét, medvehagyma pestóval és savanyított hagymával tálaljuk.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat