Kaszinótojás zöldborsókrémmel

Kaszinótojás zöldborsókrémmel


2021.12.21

Kaszinótojás zöldborsókrémmel

 

Hozzávalók 4 fő részére:

- 5 tojás

- 25 dkg zöldborsó

- 3 ek mascarpone sajt

- 4 ek majonéz

- fokhagyma

- petrezselyemzöld

- só

- bors

- Menta

 

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, majd kettévágjuk. A borsót puhára gőzöljük. A tojá sárgáját és egy nyers tojást a zöldborsó 1/3-val és két evőkanál mascarpone sajttal egyneműre mixelünk, sóval-borssal fűszerezzük és finomra vágott petrezselyemzöldet vágunk hozzá.

Tipp: A teljesen egynemű állagot szeretnénk, akkor szitán célszerű átpasszírozni.

A pürét visszatöltjük a fél tojásokba.

 

A maradék zöldborsót majonézzel, 1 evőkanál mascarponéval sóval-borrsal és finomra vágott mentalevéllel elkeverjük.

Tipp:

Ha a tojásokat petrezselyem olajban tároljuk pár órán keresztül az a külsejüknek szép zöld színt kölcsönöz és átveszi a petrezselyemzöld ízét is.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat