Kaszinótojás zöldborsókrémmel
2021.12.21
Kaszinótojás zöldborsókrémmel
Hozzávalók 4 fő részére:
- 5 tojás
- 25 dkg zöldborsó
- 3 ek mascarpone sajt
- 4 ek majonéz
- fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- Menta
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, majd kettévágjuk. A borsót puhára gőzöljük. A tojá sárgáját és egy nyers tojást a zöldborsó 1/3-val és két evőkanál mascarpone sajttal egyneműre mixelünk, sóval-borssal fűszerezzük és finomra vágott petrezselyemzöldet vágunk hozzá.
Tipp: A teljesen egynemű állagot szeretnénk, akkor szitán célszerű átpasszírozni.
A pürét visszatöltjük a fél tojásokba.
A maradék zöldborsót majonézzel, 1 evőkanál mascarponéval sóval-borrsal és finomra vágott mentalevéllel elkeverjük.
Tipp:
Ha a tojásokat petrezselyem olajban tároljuk pár órán keresztül az a külsejüknek szép zöld színt kölcsönöz és átveszi a petrezselyemzöld ízét is.