Marha steak, vele sült szójaszószos zöldségekkel, pácolt avokádóval
2019.06.20
Egy jó steakhez szinte semmi sem hasonlítható. Ismerje meg, hogy milyen egy jó steak Csányi Jenő szerint!
Hozzávalók 4 személyre:
0,8 kg Kukta Marha steak (egyedileg csomagolt)
0,06 kg Belga vaj
0,05 l Extra szűz olívaolaj
0,4 kg sárgarépa
0,07 l szójaszósz
0,2 kg vargánya
0,01 kg fokhagyma
0,12 kg avokádó
0,12 kg hónapos retek
0.16 kg koktélparadicsom
0,16 kg zöldspárga
Fűszerek:
Só, feketebors, zöldfűszerek, steak fűszerkeverék, 1db citrom leve, mustár, barnacukor
ELKÉSZÍTÉS:
A húst sütés előtt befűszerezzük, bekenjük olívaolajjal és hagyjuk állni a hűtőben 2 órán át. Közben elkészítjük a pácolt avokádót.
Páclé: só, bors, mustár, citromlé, olívaolaj, barnacukor, fokhagyma. A hozzávalókat összekeverjük ízlés szerinti arányban, majd a hámozott, magozott, szeletekre vágott avokádót beletesszük egy edénybe, a páclevet ráöntjük és hagyjuk állni 2 órán keresztül.
A zöldségeket előkészítjük. Répát és spárgát blansírozzuk.
A többi zöldséget nagyobb darabokra felszeljük.
A húst grillen vagy grill serpenyőben, a zöldségekkel együtt megsütjük, szója szósszal meglocsoljuk, fűszerezzük és melegen tálaljuk.
A receptet írta és az ételt készítette:
Csányi Jenő