Marha steak, vele sült szójaszószos zöldségekkel, pácolt avokádóval

Marha steak, vele sült szójaszószos zöldségekkel, pácolt avokádóval


2019.06.20

Egy jó steakhez szinte semmi sem hasonlítható. Ismerje meg, hogy milyen egy jó steak Csányi Jenő szerint!

Hozzávalók 4 személyre:

0,8 kg Kukta Marha steak (egyedileg csomagolt)

0,06 kg Belga vaj

0,05 l Extra szűz olívaolaj

0,4 kg sárgarépa

0,07 l szójaszósz

0,2 kg vargánya

0,01 kg fokhagyma

0,12 kg avokádó

0,12 kg hónapos retek

0.16 kg koktélparadicsom

0,16 kg zöldspárga

 

Fűszerek:

Só, feketebors, zöldfűszerek, steak fűszerkeverék, 1db citrom leve, mustár, barnacukor

ELKÉSZÍTÉS:

A húst sütés előtt befűszerezzük, bekenjük olívaolajjal és hagyjuk állni a hűtőben 2 órán át. Közben elkészítjük a pácolt avokádót.

Páclé: só, bors, mustár, citromlé, olívaolaj, barnacukor, fokhagyma. A hozzávalókat összekeverjük ízlés szerinti arányban, majd a hámozott, magozott, szeletekre vágott avokádót beletesszük egy edénybe, a páclevet ráöntjük és hagyjuk állni 2 órán keresztül.

A zöldségeket előkészítjük. Répát és spárgát blansírozzuk.

A többi zöldséget nagyobb darabokra felszeljük.

A húst grillen vagy grill serpenyőben, a zöldségekkel együtt megsütjük, szója szósszal meglocsoljuk, fűszerezzük és melegen tálaljuk.

 

A receptet írta és az ételt készítette:

Csányi Jenő


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat