Pármai sonkarolád
Pármai sonkarolád
Hozzávalók 4 fő részére:
-
8 szelet pármai sonka
-
2 db vizes mozzarella
-
4 ek mascarpone sajt
-
só
-
bors
-
fokhagyma
-
asztalt paradicsom vagy wasabi paszta
Gránátalmás répasaláta
-
25 dkg bébirépa
-
1 db gránátalma
-
cukor
-
só
-
balzsamecet
-
olívaolaj
-
friss bazsalikomlevél
A vizes mozzarellát a mascarpone sajttal és a fűszerekkel aprítóban egyneműre mixeljük, sóval-borssal fűszerezzük. A kapott krémmel betöltjük a sonkát, majd feltekerjük.
Tipp: a pürét ízesíthetjük aszalt paradicsommal akkor pirosas színt kap, vagy wasabi pasztával, mely zöld színt kölcsönöz a tölteléknek
Kevés olívaolajon cukrot karamellizálunk, amit felengedjük balzsamecettel és visszaforraljuk, majd átforgatjuk benne a bébirépát. Hagyjuk pihenni, majd tálaláskor friss gránátalmával szórjuk meg a salátát.