Pasta Per Pizza gyorsfagyasztott pizzatészta elkészítése
2022.01.19
A pizzagombócokat helyezd a kelesztőládába úgy, hogy maradjon köztük némi hely a kelesztéssel járó térfogatváltozás miatt.
Nedvesítsd be a tésztagombócok felületét, hogy elkerüld a kérgesedést, repedezést.
Fedd be a kelesztő ládát, majd hagyd őket kiolvadni! Ez szobahőmérsékleten kb. 12 órát vesz igénybe. Fontos tudni, hogy ha több kelesztőládát helyezel egymásra, a kiolvadási idő módosulhat!
A kiolvadt gombócokat további 2-4 óra pihentetés után nyújthatod! Ha a tésztát később szeretnéd felhasználni, akkor érdemes megjegyezni, hogy hűtőben 1-2 fokon 48 órán át maradhatnak konyhakészek.
A megkelt tésztát nyújtsd ki, a közepétől kifelé haladva! Ezután jöhetnek a pizzánkra a feltétek, a végén pedig a sütés. Ez minimum 330 fokos sütőben, maximum 2-3 percet vesz igénybe.