Porhanyós Libamell narancsos Arabica mártással sütőtökös burgonyapürével és mini kivivel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 kg libamell
- 500 g burgonya pehely
- 2 dl tej
- 1 dl vajas margarin
- 300 g sütőtök kocka
- 1 db narancs
- 2 dl kávé
- 1 kávés kanál kávé zacc
- 1 evőkanál nádcukor
- 5 g tökmag
- 1 evőkanál tökmagolaj
- friss oregánó
- só, bors
- friss ribizli,mini kivi
ELKÉSZÍTÉS:
A libamellet megtisztítjuk a bőrét óvatosan átvágjuk rácsosan. Egy mélyebb edénybe helyezzük frissen borsot őrlünk rá és pár hajtás friss oregánót. Lefóliázva 1 órát hűtőben tartjuk. Közben elkészítjük a sütőtökös burgonyapürét, tálalásig félre tesszük.
Arabica kávémártás: Alapos tisztítás után a narancshéját hajszálvékonyra szeleteljük. A narancsot rosttal együtt kifacsarjuk és beforraljuk. A nádcukrot karamellizáljuk, ezután mehet bele a zacc. Tálalás előtt dobjuk bele a narancshéjat. Ha a mártás nem elég sűrű, akkor egy kis étkezési keményítővel sűríthetjük.
A libamellet bőrös felével lefelé felhevített serpenyőben kezdjük el sütni. Kb. oldalanként 3-4 perc alatt „roséra” sütjük. A fotón látható módon is tálalhatjuk, friss gyümölcsökkel ribizlivel és mini kivivel díszíthetjük.
A receptet írta és
az ételt készítette:
Madarász Csaba