Rizses húsgombócok parmezános karalábémártásban

Rizses húsgombócok parmezános karalábémártásban


2019.08.22

Hozzávalók 10 fő részére:

  • 50 db    Dixi Menü Gasztró rizses húsgombóc
  • 1 kg       karalábé kocka (kukta)
  • 1,5 dl     Folyékony vaj
  • 3 dkg     parmezánsajt
  • 1,2 L      zöldségalaplé
  • 80 dkg  szélesmetélt
  • 30 dkg  vöröshagyma kocka
  • só, bors
  • étkezési keményítő, olaj

Elkészítés:

A húsgolyókat 6-8 perc alatt készre gőzöljük kombi párolóban, majd félretesszük pihenni.

Kevés vajon a vöröshagymát átpirítjuk. Hozzáadjuk a (Kukta) karalábé kockákat, átpároljuk, majd parmezán sajttal megszórjuk. Kevés zöldség alaplével vagy csontlével felengedjük. Tejszínt adunk hozzá. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor keményítővel sűrítjük.

A szélesmetéltet bő sós lobogó vízben kifőzzük. A gombócokat a mártással összepároljukés együtt tálaljuk a tésztával.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat