Rozé sertésszűz szeletek tonhalas majonézzel és salátacsokorral
Hozzávalók 1 főre:
- 1 adag tetszés szerinti
- és szezonális ízesített salátacsokor
- 150g hártyázott, fűszerezett,
- rozéra sütött, szeletelt sertésszűz
- 50g konzerv tonhal
- 30g olívaolajból készült majonéz
- citromlé, só, egész fehérbors
- malom
- díszítésként adható kapribogyó
- és anjovi filé
Az olívaolajjal tetszés szerint ízesített salátacsokrot a tál közepére formázzuk. A hideg rozé sertésszűz szeleteket a salátacsokor mellett elhelyezzük. Az olívaolajjal készült majonézt tonhallal összeturmixoljuk és ízesítjük citromlével, kevés sóval, frissen őrölt fehérborssal, majd a sertésszűz mellé, vagy a tetejére locsoljuk. Díszítésként kapribogyót és pár darab anjovit adhatunk hozzá.