Rozmaringos bárányszelet csicseriborsóval

Rozmaringos bárányszelet csicseriborsóval


2019.06.20

Rozmaringos bárányszelet csicseriborsóval

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

Rozmaringos bárányszelet

4 nagyobb szelet báránycomb

1 evőkanál friss rozmaring

3-4 gerezd fokhagyma

1 dl olívaolaj

1/4 kávéskanál őrölt bors

1 kávéskanál só

 

CSICSERIBORSÓ-RAGU

1 konzerv csicseriborsó

1 teáskanál római kömény

1 fej vöröshagyma

5 cm friss gyömbér

olívaolaj vagy vaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

Rozmaringos bárányszelet

Az olajat összekeverjük a sóval, a borssal, a rozmaringgal és a reszelt fokhagymával, alaposan bekenjük vele a hússzeleteket, majd jól záródó edényben 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a húst serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalát hirtelen barnára sütjük. Grillezett zöldséggel tálaljuk, de adhatunk hozzá hagyományos köretet, például cikkezett sült burgonyát is.

 

CSICSERIBORSÓ-RAGU

A szálasra vágott hagymát pároljuk üvegesre olívaolajon vagy vajon, majd adjuk hozzá a meghámozott, vékonyra szeletelt gyömbért. A megpirított római köményt őröljük porrá mozsárban, majd szórjuk a hagymához. Pár másodperc alatt felszabadulnak az ízek, ekkor öntsük fel egy kis vízzel, nehogy megégjenek a fűszerek. Öntsük hozzá a csicseriborsót, pár percig főzzük.

 

A receptet írta és

az ételt készítette:

Blendea Károly


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat