Rozmaringos bárányszelet csicseriborsóval
2019.06.20
Rozmaringos bárányszelet csicseriborsóval
Hozzávalók 4 személyre:
Rozmaringos bárányszelet
4 nagyobb szelet báránycomb
1 evőkanál friss rozmaring
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál só
CSICSERIBORSÓ-RAGU
1 konzerv csicseriborsó
1 teáskanál római kömény
1 fej vöröshagyma
5 cm friss gyömbér
olívaolaj vagy vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Rozmaringos bárányszelet
Az olajat összekeverjük a sóval, a borssal, a rozmaringgal és a reszelt fokhagymával, alaposan bekenjük vele a hússzeleteket, majd jól záródó edényben 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a húst serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalát hirtelen barnára sütjük. Grillezett zöldséggel tálaljuk, de adhatunk hozzá hagyományos köretet, például cikkezett sült burgonyát is.
CSICSERIBORSÓ-RAGU
A szálasra vágott hagymát pároljuk üvegesre olívaolajon vagy vajon, majd adjuk hozzá a meghámozott, vékonyra szeletelt gyömbért. A megpirított római köményt őröljük porrá mozsárban, majd szórjuk a hagymához. Pár másodperc alatt felszabadulnak az ízek, ekkor öntsük fel egy kis vízzel, nehogy megégjenek a fűszerek. Öntsük hozzá a csicseriborsót, pár percig főzzük.
A receptet írta és
az ételt készítette:
Blendea Károly