Sajtmorzsában sült csirkecomb tekercs, juhtúrós puliszkával, sóban sült céklával, fehérboros hagymakrémmel, vajban sült zöldségekkel

Sajtmorzsában sült csirkecomb tekercs, juhtúrós puliszkával, sóban sült céklával, fehérboros hagymakrémmel, vajban sült zöldségekkel


2019.08.22

Hozzávalók 10 személyre:

• 1,8 kg csirkecombfilé bőr nélkül

• 0,15 kg reszelt parmezán

• 2 db tojás

• 0,4 l főzőtejszín

• mozaik anyagok (parajlevél, bacon szalonna, csirkemáj)

• 1 csokor petrezselyem zöld

• 0,12 kg juhtúró

• 0,7 l tej

• 0,5 kg kukoricadara

• 0,5 kg vöröshagyma

• 2 dl fehér száraz vörösbor

• 0,1 kg vaj

• 0,5 kg cékla

• kelbimbó, sárgarépa, paszternák,csicsóka

• ízlés szerint só, őrölt fekete bors, majoranna, zöldfűszerek

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított csirkecombot formázzuk. A leeső darabokat tojássárgájával, sóval, borssal, tejszínnel, leturmixoljuk.

A prádhoz hozzákeverjük a mozaikanyagokat, és betöltjük a combokat. Ezt követően felgöngyöljük, kíméletes hőkezelés alatt a csirkecomb tekercset készre pároljuk. Tálalás előtt beleforgatjuk a parmezánmorzsába és szalamanderben pirosra sütjük, tálalásig meleg helyen pihentetjük.

 


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat