Sajtmorzsában sült csirkecomb tekercs, juhtúrós puliszkával, sóban sült céklával, fehérboros hagymakrémmel, vajban sült zöldségekkel
2019.08.22
Hozzávalók 10 személyre:
• 1,8 kg csirkecombfilé bőr nélkül
• 0,15 kg reszelt parmezán
• 2 db tojás
• 0,4 l főzőtejszín
• mozaik anyagok (parajlevél, bacon szalonna, csirkemáj)
• 1 csokor petrezselyem zöld
• 0,12 kg juhtúró
• 0,7 l tej
• 0,5 kg kukoricadara
• 0,5 kg vöröshagyma
• 2 dl fehér száraz vörösbor
• 0,1 kg vaj
• 0,5 kg cékla
• kelbimbó, sárgarépa, paszternák,csicsóka
• ízlés szerint só, őrölt fekete bors, majoranna, zöldfűszerek
ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított csirkecombot formázzuk. A leeső darabokat tojássárgájával, sóval, borssal, tejszínnel, leturmixoljuk.
A prádhoz hozzákeverjük a mozaikanyagokat, és betöltjük a combokat. Ezt követően felgöngyöljük, kíméletes hőkezelés alatt a csirkecomb tekercset készre pároljuk. Tálalás előtt beleforgatjuk a parmezánmorzsába és szalamanderben pirosra sütjük, tálalásig meleg helyen pihentetjük.