Sajtos sertés szűzpecsenyefej
2019.08.28
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 × 16 dkg sertés szűzpecsenyefej
- 12 db erdei gombás Lunette Surgital tészta
- 5 dkg vaj
- Tengeri só, rózsabors, cayenne bors, koriander
- gyömbér, fokhagyma, rozmaring, kakukkfű
- 1 dl olaj
- 2 db vargánya gomba
- 6 dkg cheddar sajt
- 1,5 dl tejszín
- 32 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- Petrezselyemzöld, borsócsíra, sült hagyma, sajt chips
Elkészítés:
Fokhagymás vajon a zöldborsót puhára pároljuk, majd pürésítjük. A szüzet sütés előtt legalább 2 órával fűszerezzük, majd rostlapon aranybarna kérget sütünk köré. Feldaraboljuk és sütőben még 170 °C fokon 5 percig sütjük. A reszelt cheedar sajtot a tejszínnel beforraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz. A vargányát fűszerezzük, olajon petrezselyemzölddel átpirítjuk.
A tésztát kevés vajon 4 perc alatt kifőzzük, majd kevés főzőlével átforgatjuk. Tálaláskor hagymachips-szel, zöldborsórüggyel és sajtchips-szel díszítjük.
Bor ajánlatunk az ételhez:
Szent Tamás Mád Furmint 2013
Ízében és illatában határozottan jelen van a mádi dűlők jellege és ásványossága. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, amely kitűnően harmonizál a sertés szűzből készült ételek karakterével.