Sült libacomb gránátalmás lilakáposztapürével és ropogós paszternák- és répahasábbal
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 10 db kacsacomb
- só, bors
- kakukkfű, rozmaring, fokhagymagranulátum
- főző olivaolaj
- 2 üveg Rege párolt vöröskáposzta befőtt
- friss gránátalma
- 1,2 kg ARDO sült sárgarépa – paszternákhasáb (+ olaj a sütéshez)
- mikrosaláták, vagy zöldfűszernövények a díszítéshez
- 1 csomag Pecsenyelé (Hiberfood barna mártás)
Elkészítés:
A kacsacombokat fűszerezzük, beirdaljuk és egy éjszakát pihentetjük, majd sütőben először 160 fokon másfél órát sütjük, utána 210 fokon megpirítjuk. A sütéskor visszamaradó zsiradékot összeforraljuk a Hiberfood barnamártással, így egy jó ízű pecsenyelevet kapunk. A Rege pároltkáposztát botmixerrel pürésítjük, majd visszamelegítjük serpenyőben és friss gránátalmával megszórjuk.
A répa és paszternákokat forró olajban készre sütjük.
Tálalás:
A pecsenyeléből a tányér közepére nagyobb mennyiséget helyezünk, ebbe helyezzük a combot, és köré a káposztapüréből kis halmokat rakunk, majd a sült répa-és paszternákot is ízlésesen melléhelyezzük. Friss gránátalma szemekkel és mikrosalátákkal v. fűszernövényekkel díszítjük.
Dobozba csomagolás:
Külön helyezzük a káposztapürét, osztott dobozba helyezzük a sült zöldségeket; és másik dobozba pedig a kacsacombot a pecsenylével. Így a vendég otthon szépen ki tudja magának szervírozni.
Borajánló: Winelife Kékfrankos 2018