Sült pecsenyelibacomb batátapürével, langyos Kukta szilva, alma salsa-val
Hozzávalók 10 főre:
- 10 db pecsenyelibacomb
- 500 g Kukta felezett szilva
- 500 g Kukta almakocka
- 1500 g édesburgonya
- 200 ml tej
- 50 g vaj
- 100 g kacsazsír
- 40 g pucolt zúzott fokhagyma
- 10 g csombor
- 6 g só
- 100 g méz
- 150 ml olívaolaj
- 1/3 szál póréhagyma
- 3 db pucolt hagyma
- 2 db nagyobb alma
- 2 db lime
- tetszés szerint friss koriander
- 10 adag kész demi glace
ELKÉSZÍTÉS:
- A csomborral, fokhagymával és sóval ízesített libacombot cikkezett almából, hagymából készült ágyra tesszük kacsazsírral kikent tepsibe.
- Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
- Közben az apróra vágott póréhagymát, a kockázott Kukta szilvát és a Kukta alma kockát az olívaolajjal összekeverjük.
- Adunk hozzá finomra vágott koriandert, reszelt lime héját és annak a kifacsart levét, valamint mézet.
- Édesburgonyából batátapürét készítünk.
- A sült almát, hagymát, kevés liba jue-t a kész glace-t összeturmixoljuk és átszűrve melegen tartjuk tálalásig.
- A Kukta szilva-alma salsa-t felmelegítjük.
Tálalási javaslat:
A tányéron elhúzott batátapürébe helyezzük a sült libacombokat, langyos Kukta gyümölcs salsa-val és jue-vel tálaljuk.