Sülthalas wrap avokádóval és uborkával
2021.02.03
Hozzávalók 10 személyre:
- 10 db tortilla dürüm (Simal) 25 cm vagy 30 cm
- 2 kg egész fogasfilé (fagyasztott süllő)
- 4 db kígyóuborka
- 5 db avokádó
- 4 db jégsaláta
- 1 flakon Hellmann’s cézár öntet
- 20 dkg parmezán sajt
- só, bors, kakukkfű
- olaj
- Kukta burgonyakorongot kínáljunk mellé
Borajánló: Figula olasz rizling
Elkészítés:
A halakat sózzuk, borsozzuk; a hasüregben kakukkfűvel fűszerezzük, majd sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve lefejtjük a halhúst, még langyos állapotban hozzáöntjük a cézáröntetet és parmezánsajttal ízesítjük. Így kapunk egy öntetes halhúst. A tortillákat vaslapon előpirítjuk, kevés cézáröntettel megkenjük, ráhelyezzük a frissen darált ropogós jégsalátát, a vékony hasábokra vágott kígyóuborkát és a hasonló vastagságra vágott avokádót. Feltekerjük és félbevágva tálaljuk.