Szamócás pannacotta tortácska csoki kupolával
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 db Oreo keksz
- 10 dkg magas kakaóvajtartalmú étcsokoládé
- Debic pannacotta (1-1,5 dl formától függően)
- 10 dkg Kukta Szamóca
- Egy csapott evőkanál porcukor
- Aranypor
- Chiamag ¼ kávéskanál
- 1 gerezd lime
Elkészítés:
Az Oreo kekszet összetörjük, és egy kevés olvasztott csokoládéval elkeverjük, majd a forma aljába töltjük és kissé megnyomkodjuk. A pannacottát vízgőz fölött folyékony halmazállapotig olvasztjuk, és limelével, illetve a lime héjával ízesítjük, és a chiamaggal elkeverjük. Mindezt a formába töltjük és hűtőben min. 2 órán keresztül hűtjük. A szamócát kiolvasztjuk, porcukorral mixeljük, majd friss szamóca darabokkal és mentalevéllel frissítjük (szecsuáni borssal is ízesíthetjük).
A megmaradt csokoládét temperáljuk, a kalap formájú tányérunkat folpack-kal kibéleljük, aranyporral vékony rétegben meghintjük, majd az olvasztott csokoládéval hálós kúpalapot képzünk és hűtjük. Hűtés után a csokihálót óvatosan visszabontjuk a folpackról és félretesszük a dekoráláshoz.
Tálalás:
A kalaptányér aljába helyezzük az eperragut, ráhelyezzük a megdermedt kekszes-chiamagos pannacottát, friss eperdarabokkal és mentalevéllel még díszíthetjük és az egészre ráhelyezzük az aranycsoki kupolát, amit a vendég a desszert elfogyasztásakor saját maga törhet össze.
Borajánló: Valdo Cuvée Extra Dry