Szamócás pannacotta tortácska csoki kupolával

Szamócás pannacotta tortácska csoki kupolával

Szamócás pannacotta tortácska csoki kupolával

2021.01.26

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 db Oreo keksz
  • 10 dkg magas kakaóvajtartalmú étcsokoládé
  • Debic pannacotta (1-1,5 dl formától függően)
  • 10 dkg Kukta Szamóca
  • Egy csapott evőkanál porcukor
  • Aranypor
  • Chiamag ¼ kávéskanál
  • 1 gerezd lime

Elkészítés:

Az Oreo kekszet összetörjük, és egy kevés olvasztott csokoládéval elkeverjük, majd a forma aljába töltjük és kissé megnyomkodjuk. A pannacottát vízgőz fölött folyékony halmazállapotig olvasztjuk, és limelével, illetve a lime héjával ízesítjük, és a chiamaggal elkeverjük. Mindezt a formába töltjük és hűtőben min. 2 órán keresztül hűtjük. A szamócát kiolvasztjuk, porcukorral mixeljük, majd friss szamóca darabokkal és mentalevéllel frissítjük (szecsuáni borssal is ízesíthetjük).

A megmaradt csokoládét temperáljuk, a kalap formájú tányérunkat folpack-kal kibéleljük, aranyporral vékony rétegben meghintjük, majd az olvasztott csokoládéval hálós kúpalapot képzünk és hűtjük. Hűtés után a csokihálót óvatosan visszabontjuk a folpackról és félretesszük a dekoráláshoz.

Tálalás:

A kalaptányér aljába helyezzük az eperragut, ráhelyezzük a megdermedt kekszes-chiamagos pannacottát, friss eperdarabokkal és mentalevéllel még díszíthetjük és az egészre ráhelyezzük az aranycsoki kupolát, amit a vendég a desszert elfogyasztásakor saját maga törhet össze.

Borajánló: Valdo Cuvée Extra Dry

 


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat