Szarvasgerinc magvas-mogyorós nudlival, borsóvariációval és szarvasgombás pecsenyelével

Szarvasgerinc magvas-mogyorós nudlival, borsóvariációval és szarvasgombás pecsenyelével


2021.10.29

Hozzávalók 10 főre: 

Szarvasgerinc filé….1250 g

Fokhagyma……...15 gerezd

Vaj…………………….375 g

Só……………………………

Bors…………………………

 

Nudli: 

Főtt tört burgonya 

( magas keményítő 

tartalmú)....................1250 g

Liszt…………………...250 g

Burgonyakeményítő...87,5 g

Búzadara……………….75 g

Tojás sárgája…………...7 db

Pirított pankó morzsa  200 g

Tört mogyoró…….…...75 g

Pisztácia……………….25 g

Fekete szezámmag…..25 g

Só 

Bors

 

Borsóvariáció:

Sárgaborsó………….250 g

Zöldborsó…………...100 g

Cukorborsó…………100 g

Borsórügy………..1 csokor

Demi glace

Szőlőmagos

szarvasgomba olaj

 

Elkészítés: 

 

Nudli: 

A kihűlt áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, darát, keményítőt és tojássárgáját. Összegyúrjuk, majd pihentetjük 60 percig. 

Hengereket sodrunk belőle, melyet feldarabolunk és kézzel óriási hosszúkás nudlikat sodrunk belőle, amit bő sós vízben kifőzünk.  

A pankómorzsát magvakkal megpirítjuk és megsodorgatjuk benne a frissen főtt nudlikat.

 

Szarvasgerinc: 

A szobahőmérsékletű, hártyáktól megtisztított szarvasgerincet formázzuk, sózzuk-borsozzuk, majd forró serpenyőben kérget sütünk rá. Fokhagymával-kakukkfűvel ízesíthetjük, majd 90°C-n 12 perc alatt 55 fok maghőig sütjük. Ezután tálalásig 60 fokos melegentartóban minimum 20 percig pihentetjük.

 

Borsóvariáció: 

3 féle borsóval tálaljuk. Az egyik sárgaborsópüré, második baconnel pirított cukorborsó, a harmadik pedig frissen főzött, vajon párolt zöldborsó.

 

Szarvasgombás pecsenyelé: 

Csontokból-zöldségekkel tartalmas pecsenyelevet készítünk, amit legalább 8 órán keresztül visszaredukálunk,melyet szarvasgombaolajjal ízesítjük. 

 




Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat