Legyen a partnerünk!
LEGYEN A PARTNERÜNK

Regisztráció céges partnerek számára!

Kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások számára!

Kizárólag olyan partnerek jelentkezését várjuk itt, akik még NEM szerződött partnerei cégünknek!

Újragondolt Dubarry-csirkemell vagy pulykamell édesburgonya pürével

Újragondolt Dubarry-csirkemell vagy pulykamell édesburgonya pürével

Hozzávalók:

  • 10 db sous vide bőrös jércemell, vagy 2 kg pulykamell
  • 1 kg Kukta karfiol
  • 0,6 kg Kukta zöldborsó
  • 15 db grill camembert sajt
  • só, bors, gyömbér
  • főző olivaolaj (Pomace)
  • 1 nagyobb fej cékla
  • céklapor
  • petrezselyemzöld (friss vagy fagyos)
  • 40 dkg vaj
  • 1 kg Ardo édesburgonya pasztillák
  • fokhagyma, kakukkfű
  • 4 dl tej

Elkészítés:

A pulykamelleket nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd kevés olajon vagy sütővajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. (Ha a főételünket sous vide jércemellből készítjük, akkor a csomagokat gőzön visszamelegítjük), majd a pulykamellhez hasonlóan készre pirítjuk.

A zöldorsót annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Ha a főzőfolyadék a felére pároldódott, hozzáadjuk a vajat és a petrezselyemzöldet, és botmixerrel pürésítjük (néhány szem borsót hagyjunk meg a dekoráláshoz).

A karfiolokat sós vízben vagy gőzön puhára pároljuk, kevés vajon átpirítjuk. A céklát sós vízben puhára főzzük, felszeleteljük és kiszúróval kis virág vagy szívecske formákat szúrunk ki belőle.

Az édesburgonyapüré pasztillákat kevés forró tejjel, sóval, fokhagymagranulátummal, kakukkfűvel elkeverve kész édesburgonyapürét kapunk.

A grill camembert sajtot (ami a besamell mártás helyettesítője) fagyos állapotban kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

Tálalás:

A zöldborsópüréből a tányérra különböző kreatív alakzatokat húzunk, ezt megszórjuk zöldborsóval, a közepére egy formázott kanál édesburgonyapürét teszünk, a pulykamellet vagy jércemellet 3 darabra vágjuk, amelyek tetejére fél szelet camembert sajt kerül. A vajon átpirított karfioldarabokat ízlésesen a húsok mellé helyezzük, és a cékladekorációval illetve céklaporral díszítjük.

Borajánló: Vylyan Herka Chardonnay 2019

 

 

Érdeklik az áraink?

LEGYEN A PARTNERÜNK!

Kapcsolatba lépne üzletkötőinkkel?

ELÉRHETŐSÉGEINK

Érdekli a címlap receptünk?

RECEPTJEINK
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat