VADDISZNÓ-TERRINE ERDÉLYI SZALONNÁVAL, ÁFONYÁS-SAVANYÍTOTT HAGYMÁVAL, FEKETE- MAJONÉZZEL
Hozzávalók 10 fő részére:
Pástétom:
Vaddisznótarja . . . 1750 g
Sertésmáj . . . . . . . . .500g
Erdélyi szalonna . . . 80 g
fokhagyma . . . . . . . . . 20g
só . . . . . . . . . . . . . . . . .42,5g
bors . . . . . . . . . . . . . . . .7,5g
2,8%tej . . . . . . . . . .125ml
35%tejszín . . . . . .125ml
Brandy vagy Cognac . . . . . . . . . . 37,5ml
füstölt paprika . . . .3,75 g
csípős paprika . . . .3,75 g
tojás . . . . . . . . . . . . . . . 3 db
bacon szalonna . . 20 szel .
Savanyított hagyma:
Lilahagyma. . . . . . . . . . . . . . .10 fej
Cukor. . . . . . . . . . . . . . .125 g
10% ecet. . . . . . . . . . . . . . .250 ml
Víz. . . . . . . . . . . . . . .375 ml
Só. . . . . . . . . . . . . . .5 g
Mustármag. . . . . . . . . . . . . . .50 g
Dekorációhoz:
Fekete majonéz. . . . . . . . . . . . . . .10 ek
Mikor saláta
Házi kenyér
Elkészítés:
A formát fóliával kibéleljük, majd szépen egy- más mellé helyezzük benne a szeletelt szalonna lapokat .
A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, a májat és a tarját durvára daráljuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és a formába öntjük . 130 °C-n 70 fokos belső maghőig sütjük.
Fekete majonézzel, savanyított lilahagymával tálaljuk, finom házikenyérrel.