Zöldséges babos Taco csirkemellel és csípős avokádó krémmel

Zöldséges babos Taco csirkemellel és csípős avokádó krémmel


2019.08.22

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg Kukta Mexikói zöldségkeverék 5 komponensű
  • 1 kg Csirkemell
  • 8 db Kukoricás lepény (Taco)
  • 0,5 kg Hámozott paradicsom Mutti
  • 0,005 kg fokhagyma
  • 0,5 kg Bonduelle Sous Vide Vörös bab
  • 0,001 kg chili paprika
  • 0,2kg újhagyma
  • 0,005 kg friss koriander
  • 4 db avokádó
  • 2db lime
  • 0,3 dl Nádudvari tejföl
  • 0,05 kg parmezán sajt reszelt

ELKÉSZÍTÉS:

Készítünk egy zöldséges húsmentes chilis babot. A zöldségeket vajon lepároljuk rengeteg új hagymával és sóval, borssal, chili paprikával, friss korianderrel ízesítjük. Paradicsomvelőt és fokhagymát adunk hozzá, majd a külön megfőzött babbal összeforraljuk. Reszelt sajtot (parmagiano vagy akár cheddar is jó) keverünk hozzá. Félre rakjuk. Közben a csirkemellet rostlapon készre sütjük. Avokádó krémet (Guacamole) készítünk. A megtisztított avokádót chili paprikával, friss koriander levéllel, fokhagymával, lime levével és sóval kézi mixer segítségével összemixeljük.

A kukorica lepények egyik oldalát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd vagy a serpenyő nyelére vagy egy fakanálra rá aggatjuk úgy hogy a sült oldala legyen kívül. Pár perc alatt így megszilárdul, és így alakul ki a jellegzetes forma. A Taco „kagylókba” tálaljuk a zöldséges chilit reszelt sajttal vagy tejföllel a tetején. Csirkemellel és avokádó krémmel együtt tálalhatjuk a fotón látottak szerint.

Ha a csirkemell helyett mondjuk egy grill sajttal tálaljuk akkor egy kitűnő vegetáriánus ajánlatot kapunk.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat