
Katona István
gasztronómiai szaktanácsadó
Hortobágyi születésű vagyok és ott is nőttem fel, így az Alföld és a Hortobágyi Csárda határozta meg gyermekéveimet. Édesapám is szakács volt, aki szintén a híres csárdában dolgozott évtizedeken át. A főzés és a vendéglátás szeretete így apáról fiúra szállt. Én magam is a Hortobágyi Csárdában kezdtem szakmai pályafutásomat elsőként tanulóként, majd pályakezdő szakácsként. Ízig-vérig hortobágyi gyereknek tartom magam és az autentikus magyar konyha ízvilága áll igazán közel hozzám.
Szakmai tudásom fejlesztése céljából 2000-ben egy budapesti olasz étterem vezetője csábítására elhagytam szeretett otthonom és a főváros nyüzsgő életébe cseppenhettem bele. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, bő egy évtizeden át dolgoztam különféle területeken a közétkeztetéstől a party-szervízen át a fine dining éttermekig.
Gyermekem születése új életcélokat fogalmazott meg bennem, így hoztam meg azt a döntést, hogy családommal hazaköltöztünk Hortobágyra, ahol a Csárda újra befogadott csapattagjai közé. Ekkor kerültem közvetlen kapcsolatba a Baromfiudvar 2002 Kft-vel. A legmegbízhatóbb beszállítóként kitűnő véleményem alakult ki a cégről. Ezért is örültem Sipos Tamás tulajdonos megkeresésének 2016-ban, hogy csatlakozzak a cég szakmai csapatához – ugyanis a cég telephelyén működő munkahelyi étteremhez kerestek vezetőt.
2021-ben a közétkeztetés területén szerezhettem hatalmas szakmai tapasztalatot, amikor a Campus Nonprofit Kft. felkérésére elvállaltam a Nemzetközi Iskola éttermének üzemeltetését. Természetesen ekkor is napi kapcsolatban maradtam a Baromfiudvarral, ahol a megnövekedett partner igények miatt felkérést kaptam a szakétői csapathoz való csatlakozásra, így 2023-ban Kövér Sándor szakácsmester mellé kerültem gasztronómiai szaktanácsadóként.
Munkám alapját a Partnereink látogatása jelenti. Ahány étterem, annyi szokás. Szeretem meghallgatni és megismerni a különféle szemléleteket és annak különösen örülök, amikor a Partnereink pozitív visszajelzéseket adnak tanácsainkat felhasználva. Munkánknak köszönhetően kerülnek be új alapanyagok és új trendek a Partnereink étlapjára – melyet mindig az egyéni igényeknek megfelelően alakítunk, figyelembe véve az adott konyha szemléletét és eszközparkját.
A szezonális büféktől a pizzériákon át a középkategóriás éttermekig, illetve a közétkeztetői és nagykonyhai szegmens is számíthat rám szakmai tanácsaim révén.
Szakmai fejlődésemben 3 személynek vagyok igazán hálás az édesapám mellett, akik nagy hatással voltak és vannak rám: Boros Laci bácsinak, akire példaképként tekintek. Hálás vagyok a bizalmáért, amit irántam tanúsított. Mile Józsefnek – aki arra tanított meg, hogy napról-napra jobb legyek és jól érezzem magam a szakmában. Napjainkban pedig közvetlen kollégám, Kövér Sanyi inspirál leginkább, aki a szakma iránti alázatával és elmélyültségével megtestesíti számomra mindazt, amit a fine dining képvisel.
KATONA ISTVÁN SZOLGÁLTATÁSAI KIZÁRÓLAG PARTNEREINK SZÁMÁRA ÉRHETŐ EL!
- SZAKMAI TANÁCSADÁS
- ALAPANYAGOK HASZNÁLATA, OKTATÁSA
- ÚJ TERMÉKEK BEMUTATÁSA, KÓSTOLTATÁSA
Amennyiben Ön is szeretné igénybe venni Katona István gasztronómiai szaktanácsadónk szolgáltatásait, akkor elsőként vegye fel a kapcsolatot a területéhez tartozó üzletkötő kollégánkkal, aki időpontegyeztetést és igényfelmérést követően ellátogat az Önök egységéhez.
Katona István elérhetőségei:
E-mail: katona.istvan(kukac)baromfiudvar.hu
Tel: +36 20 255 5012
Szenvedélyünk a gasztronómia