Page 12 - Vadas katalógus
P. 12

Szarvasgerinc
        Sz   a   r  v a   s ge    r   i n  c
               g
            a
                  va
                           -
                        s
                                                                 l
                                                          u
                                                             d
                                                                           l
                                                                              ,
                            m
                                             r
                                         o
                                                ó
                                                       n
                                                   s
                                                                     va
                                o
                                                                   i
                                       y
                                   g
        m
        magvas-mogyorós nudlival,
        b  o  r   s óv    a  r   i ác    i óv    a  l
        borsóvariációval
                             a
                                  g
                                s
                          v
                z
                   a
                       r
                                             b
                                                á
                                                   s
                                         m
                                      o
        é
        és szarvasgombás
          s s
        pecsenyelével
        p  e c   s e  n  y  elé     v   el
        Hozzávalók 10 fő részére:  Elkészítés:
        szarvasgerinc filé  . . .1250 g  NUDLI:
        fokhagyma  . . . . . . . . . .15 gerezd  A kihűlt áttört burgonyához hozzáadjuk a lisz-
        vaj  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 375 g  tet,darát, keményítőt és a tojássárgáját. Összegyúr-
        Só  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  juk, majd pihentetjük 60 percig .
        Bors  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Hengereket  sodrunk  belőle,  melyet  feldarabo-
        NUDLI:                     lunk és kézzel óriás  hosszúkás  nudlikat sodrunk
        főtt tört burgonya         belőle, amit bő sós vízen kifőzünk.
        (magas keményítő              A pankómorzsát magvakkal lepirítjuk és meg-
        tartalmú)  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1250 g  sodorgatjuk benne a frissen főtt nudlikat.
        liszt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 250 g
        burgonyakeményítő  . .87,5 g  SZARVASGERINC:
        búzadara  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .75 g  A szobahőmérsékletű, hártyáktól megtisztított
        tojás sárgája  . . . . . . . . . . . . . . . . . . .7 db  szarvasgerincet formázzuk, sózzuk-borsozzuk,
        pirított pankó morzsa 200 g  majd  forró  serpenyőben  kérget  sütünk  rá.  Fok-
        tört mogyoró  . . . . . . . . . . . . . . . . .75 g  hagymával-kakukkfűvel ízesíthetjük, majd 90°C-n
        pisztácia  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .25 g  12 perc alatt 55 fok maghőmérsékletig sütjük. Ez-
        fekete szezámmag  . . . . . . .25 g  után tálalásig 60 fokos melegentartóban minimum
        só                         20 percig pihentetjük .
        bors
        BORSÓVARIÁCÓ:              BORSÓVARIÁCÓ:
        sárgaborsó  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 250 g  3 féle zöldborsóval tálaljuk . Az egyik sárgaborsó
        zöldborsó  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 100 g  püré, második baconnel pirított cukorborsó, a har-
        cukorbosó  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 100 g  madik pedig frissen főzött,vajon párolt zöldborsó.
        borsórügy  . . . . . . . . . . . . . .1 csokor
        Demi glace                 A SZARVASGOMBÁS PECSENYELÉ
        Szőlőmagos                    Csontokból-zöldségekkel tartalmas pecsenye-
        szarvasgomba olaj          levet készítünk, amit legalább 8 órán keresztül
                                   visszaredukálunk, melyet szarvasgomba olajjal
                                   ízesítjük .
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17