Fűszeres sertéslapocka sült, pirított karalábés-zöldbabos sonka raguval, és petrezselymes kapor veloute-val
Fűszeres sertéslapocka sült, pirított karalábés-zöldbabos sonka raguval és petrezselymes kapor veloute-val
Hozzávalók 10 személyre:
1,60 kg Sertéslapocka
0,1 kg BBQ fűszerkeverék
0,2 kg Pucolt blansírozott darabolt karalábé
0,2 kg Zöld ceruzabab
0,2 kg Kedvenc Ízek Burgundi sonka
0,03 kg Fagyasztott petrezselyem
0,03 kg Fagyasztott kapor
0,1 kg Vaj
5 adag Bechamel mártás
0,1 kg Kukta vöröshagyma kocka
0,05 l Szárnyas alap koncentrátum
0,3 l Főző tejszín
0,1 kg Kedvenc Ízek sertészsír
Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított, formázott sertéslapockát beízesítjük a BBQ fűszerkeverékkel, zsírral és kevés vízzel zárt, vagy kombi sütőben készre sütjük. Elkészülése után pihentetjük, majd szeleteljük.
A vaj fele mennyiségén a Kukta hagymát üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a petrezselymet és a kaprot. Bechamel mártással, szárnyas alaplével és a tejszínnel készre főzzük majd merülő mixerrel simára turmixoljuk kiforraljuk és félre tesszük.
A vaj másik felén a lapokra vágott Kedvenc Ízek Burgundi sonkát és az előkészített zöldségeket készre pirítjuk kevés BBQ fűszerkeverékkel és ízlés szerinti sóval ízesítjük
A tányéron az elkészült ételeket tetszőlegesen elhelyezzük.
A receptet írta és az ételt készítette:
Korösi-Szabó Zsolt