Roston sült lazac derék Kukta Wok zöldséges rizstészta salátával
HOZZÁVALÓK 10 FŐRE
- 1,4 kg Csendes óceáni vadlazacfilé bőrös 0,75-1,4 kg
- 0,5 kg rizstészta
- 0,6 kg Kukta Wok zöldségkeverék
- 0,1 kg fagyasztott Thai fűszerkeverék
- 0,05 l szezámolaj
- 0,3 l olívaolaj
- 1 db lime
- 1db citrom
- só, őrölt fehérbors
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
- A rizstésztára forrásban lévő vizet öntünk és puhulásig rajta hagyjuk, majd hűtjük és lecsepegtetjük. Szezámolajjal és kevés olívaolajjal átkeverve félre tesszük
- A felengedett Kukta Wok zöldséget lecsepegtetve kevés olívaolajon átpirítjuk, ízesítjük, majd lehűtjük.
- Közben a lazac filéket sütésre előkészítjük, ízesítjük és olívaolajon készre sütjük.
- A tésztát, wok zöldségeket, a reszelt citrom, lime héját, majd a kifacsart levét és a thai fűszerkeveréket keverőtálban összekeverjük.
- A tésztasalátát a kisült lazac filé mellé tálaljuk