Csokiszuflé eperraguval (a leggyorsabb Valentin-napi desszert)
2021.01.26
Hozzávalók 1 darabhoz:
- 1 db Delifrance csokis szuflé (fondant)
- Néhány szem Kukta szamóca
- 1-2 darab vajas keksz
- 2-3 db macaron (La Lorainne)
- bazsalikomlevél a dekoráláshoz
Elkészítés:
A csokiszuflét fagyos állapotban a mikró erősségétől függően fél-1 percet között melegítjük (fontos, hogy nem szabad túlmikrózni, mert akkor átsül). A fagyasztott Kukta szamócát porcukorral 1 percre összemikrózzuk, botmixerrel átpürésítjük. Vajas kekszet apróra törünk, ebből a tányéron 1 félkör alakú csíkot képezünk, színes makaronokból 2-3 darabot ráhelyezünk, a félkör végére helyezzük a csokiszuflét, az eperraguból pöttyöket nyomunk mellé és bazsalikomlevéllel díszítjük. Porcukorral meghintjük és egy villámgyors csokis-epres Valentinnapi desszertet kapunk.
Borajánló: Takler Cabernet Franc 2017