Csokiszuflé eperraguval (a leggyorsabb Valentin-napi desszert)

Csokiszuflé eperraguval (a leggyorsabb Valentin-napi desszert)

Csokiszuflé eperraguval (a leggyorsabb Valentin-napi desszert)

2021.01.26

Hozzávalók 1 darabhoz:

  • 1 db Delifrance csokis szuflé (fondant)
  • Néhány szem Kukta szamóca
  • 1-2 darab vajas keksz
  • 2-3 db macaron (La Lorainne)
  • bazsalikomlevél a dekoráláshoz

Elkészítés:

A csokiszuflét fagyos állapotban a mikró erősségétől függően fél-1 percet között melegítjük (fontos, hogy nem szabad túlmikrózni, mert akkor átsül). A fagyasztott Kukta szamócát porcukorral 1 percre összemikrózzuk, botmixerrel átpürésítjük. Vajas kekszet apróra törünk, ebből a tányéron 1 félkör alakú csíkot képezünk, színes makaronokból 2-3 darabot ráhelyezünk, a félkör végére helyezzük a csokiszuflét, az eperraguból pöttyöket nyomunk mellé és bazsalikomlevéllel díszítjük. Porcukorral meghintjük és egy villámgyors csokis-epres Valentinnapi desszertet kapunk.

Borajánló: Takler Cabernet Franc 2017

 

 


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat