Dámszarvas comb Bresing (parajos ravioli, baby vargánya,sült karfiolkrém és dehidratált tojás)
2021.10.29
Hozzávalók 10 fő részére
Dámszarvas comb….1600 g
Baby vargánya……….500 g
Karfiol………………….450 g
Olivaolaj………..……150 ml
Vaj…………………......200 g
Tojás…………………..10 db
Tengeri só…………..,….40 g
Kristály cukor………...….40 g
Száraz vörösbor……..350 ml
Fokhagyma……………0,15 g
Vöröshagyma………....0,15 g
Kakukkfű……………....0,03 g
Rozmaring…………....0,03 g
Tápióka liszt……….......0,1 g
Surgital
parajos ravioli……….1500 g
Sárgarépa…………….500 g
Zeller…………………..120 g
Füstölt
kenyér szalonna……...100 g
Borókbogyó, babérlavél,
szegfűbors
Vad alaplé…………...1,5 l
Só
Porcukor
Elkészítés
Dámszarvas comb:
A megtisztított, formázott, szarvascombot, zöldfűszerekkel, borssal és vörösborral marináljuk, Felhevített olivaolajban minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és azt a levet amiben marináltuk. A maradék vörösborral és vad alaplével felöntjük és puhára pároljuk.
Vargánya
A gombát félbevágjuk, beirdaljuk, forró olajon megpirítjuk tálalás előtt.
Karfiolkrém
A kiolvasztott karfiolt, sóval-borssal ízesítjük, sütőben puhára sütjük, majd vajjal és alaplével krémesre turmixoljuk.
Dehidratált tojás
A porcukrot és a sót fele-fele arányban összekeverjük, majd az egész tojássárgájára ráhalmozzuk.
Ravioli
Raviolit enyhén sós vízben készre főzzük, majd kakukkfüves habzó vajban átfuttatjuk. Tálalásig melegen tartjuk.
Tálalás
Szarvascombból egy szép szeletet vágunk, a mártást leszűrjük, vajjal dúsítjuk majd a hús ebben a mártásban glasszírozzuk. A húst tányérra tesszük a többi alkotóelemmel együtt és ropogósokkal díszítjük.