Hekk, paprikás lisztben sütve, hasábburgonyával, kovászos uborkával

Hekk, paprikás lisztben sütve, hasábburgonyával, kovászos uborkával


2019.08.22

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,2 kg hekk
  • 0,5 kg finom liszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1l étolaj
  • Só és bors
  • 1 kg Kukta hasábburgonya
  • 0,4 kg kovászos uborka

Elkészítés:

A megtisztított halat vágjuk fel végig a hasi részen, ha maradt benne belsőség távolítsuk el. Majd az oldalait kb. fél centis osztásokkal irdaljuk be. Ha ez kész, alaposan sózzuk be, ügyelve, hogy jusson a hasüregbe, valamint a beirdalt részeken is jól dörzsöljük be.
Lisztet fűszerpaprikával elkeverjük
A halakat beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy edénybe, vagy olajsütőben az olajat felmelegítjük 170 C fokra majd belehelyezzük a halakat. Akkor megfelelő az olaj mennyisége, ha ellepi a hekket.

Ropogós aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A hekket tányérra helyezzük, kovászos uborkával és hasábburgonyával tálaljuk.


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat