Hekk, paprikás lisztben sütve, hasábburgonyával, kovászos uborkával
2019.08.22
Hozzávalók 4 főre:
- 1,2 kg hekk
- 0,5 kg finom liszt
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1l étolaj
- Só és bors
- 1 kg Kukta hasábburgonya
- 0,4 kg kovászos uborka
Elkészítés:
A megtisztított halat vágjuk fel végig a hasi részen, ha maradt benne belsőség távolítsuk el. Majd az oldalait kb. fél centis osztásokkal irdaljuk be. Ha ez kész, alaposan sózzuk be, ügyelve, hogy jusson a hasüregbe, valamint a beirdalt részeken is jól dörzsöljük be.
Lisztet fűszerpaprikával elkeverjük
A halakat beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy edénybe, vagy olajsütőben az olajat felmelegítjük 170 C fokra majd belehelyezzük a halakat. Akkor megfelelő az olaj mennyisége, ha ellepi a hekket.
Ropogós aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A hekket tányérra helyezzük, kovászos uborkával és hasábburgonyával tálaljuk.