Kakukkfüves erdei gombakrémleves mozzarellás szívecskés tésztával és pirított combsonka chips-el

Kakukkfüves erdei gombakrémleves mozzarellás szívecskés tésztával és pirított combsonka chips-el

Kakukkfüves erdei gombakrémleves mozzarellás szívecskés tésztával és pirított combsonka chips-el

2021.01.26
  • 10 adaghoz
  • 1,5 kg erdei gombakeverék
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 l zöldség alaplé
  • kakukkfű, rozmaring, fokhagymapüré 1 ek.
  • só, bors
  • 7 centiliter főző olivaolaj
  • 10 szelet combsonka (szeletelt Hevesi duosonka érlelt comb)
  • 20 db bazsalikomos bivalymozzarellás szívecske tészta (Surgital C31)

Elkészítés:

Olivaolajon a kiolvasztott gombakeveréket átpirítjuk. Fontos, hogy az olvadáskor keletkezett folyadékot ne dobjuk ki, ezt majd a leveshez adjuk. Átpirítjuk, ezt felengedjük az alaplével, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Botmixerrel egyneműre pürésítjük, (ha szükséges, még keményítővel sűríthetünk rajta). A sonkát 2 sütőpapír közzé tesszük és sütőben 80 fokon chips állagúra sütjük. A töltött szívecske tésztákat sós vízben kifőzzük, a tányér közepére helyezzük, kis petrezselyemzölddel vagy petrezselyemolajjal meglocsolva és a sonkachipset rátörve tálaljuk. A levest pedig kiöntőből szervírozzuk be.

Borajánló: San Marzano Santoro Chardonnay 2019

 


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat