Kakukkfüves erdei gombakrémleves mozzarellás szívecskés tésztával és pirított combsonka chips-el

2021.01.26
- 10 adaghoz
- 1,5 kg erdei gombakeverék
- 3 dl főzőtejszín
- 2 l zöldség alaplé
- kakukkfű, rozmaring, fokhagymapüré 1 ek.
- só, bors
- 7 centiliter főző olivaolaj
- 10 szelet combsonka (szeletelt Hevesi duosonka érlelt comb)
- 20 db bazsalikomos bivalymozzarellás szívecske tészta (Surgital C31)
Elkészítés:
Olivaolajon a kiolvasztott gombakeveréket átpirítjuk. Fontos, hogy az olvadáskor keletkezett folyadékot ne dobjuk ki, ezt majd a leveshez adjuk. Átpirítjuk, ezt felengedjük az alaplével, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Botmixerrel egyneműre pürésítjük, (ha szükséges, még keményítővel sűríthetünk rajta). A sonkát 2 sütőpapír közzé tesszük és sütőben 80 fokon chips állagúra sütjük. A töltött szívecske tésztákat sós vízben kifőzzük, a tányér közepére helyezzük, kis petrezselyemzölddel vagy petrezselyemolajjal meglocsolva és a sonkachipset rátörve tálaljuk. A levest pedig kiöntőből szervírozzuk be.
Borajánló: San Marzano Santoro Chardonnay 2019