Pikáns sertés falatok wok zöldségekkel
2019.08.29
Hozzávalók 4 főre:
- 20-25 dkg tojásos tészta
- 5 szál újhagyma
- 20 dkg Kukta wok zöldség
- 30 dkg sertéslapocka
- 1 csomag pad thai paszta
- 1 ek apróra vágott friss koriander
- 1 lime
- 1,5 dl Knorr Sunshine szósz
- 2 cm hosszú friss gyömbér
Elkészítés:
A tojásos tésztát forrásban lévő vízbe helyezem és 5 percig főzöm, majd leszűröm.Amíg a tészta fő, a gyömbért, valamint az újhagymát hajszálvékonyra szeletelem.A húst vékony, hosszúkás „hasábokra” vágom. Egy forró wokba kevés olajat öntök és egy perc alatt megpirítom a gyömbért és az újhagymát. Hozzáadom a húst, majd kb. 8 perc alatt készre pirítom. Folyamatosan rázogatom az edényt, hogy a hús ne tapadjon le és minden oldala szép aranybarnára piruljon. Elkeverem egy evőkanál pad thai fűszerpasztával és egy tálba átteszem. Elöblítem a wokom és újra felhevítem a tűzön. Most a Kukta zöldségeket pirítom meg és mikor már szép pirosak (de még belül ropogósak), hozzáadom a húst, a tésztát, a Sunshine szószt és a maradék pad thai pasztát. Ráfacsarom a lime felének a levét és folyamatosan kevergetem, rázogatom, hogy mindenhol átpiruljon.
Végezetül megszórom korianderrel és tálalom.
A receptet írta és az ételt készítette:
Blendea Károly