Pikáns sertés falatok wok zöldségekkel

Pikáns sertés falatok wok zöldségekkel


2019.08.29

Hozzávalók 4 főre:

  • 20-25 dkg tojásos tészta
  • 5 szál újhagyma
  • 20 dkg Kukta wok zöldség
  • 30 dkg sertéslapocka
  • 1 csomag pad thai paszta
  • 1 ek apróra vágott friss koriander
  • 1 lime
  • 1,5 dl Knorr Sunshine szósz
  • 2 cm hosszú friss gyömbér

Elkészítés:

A tojásos tésztát forrásban lévő vízbe helyezem és 5 percig főzöm, majd leszűröm.Amíg a tészta fő, a gyömbért, valamint az újhagymát hajszálvékonyra szeletelem.A húst vékony, hosszúkás „hasábokra” vágom. Egy forró wokba kevés olajat öntök és egy perc alatt megpirítom a gyömbért és az újhagymát. Hozzáadom a húst, majd kb. 8 perc alatt készre pirítom. Folyamatosan rázogatom az edényt, hogy a hús ne tapadjon le és minden oldala szép aranybarnára piruljon. Elkeverem egy evőkanál pad thai fűszerpasztával és egy tálba átteszem. Elöblítem a wokom és újra felhevítem a tűzön. Most a Kukta zöldségeket pirítom meg és mikor már szép pirosak (de még belül ropogósak), hozzáadom a húst, a tésztát, a Sunshine szószt és a maradék pad thai pasztát. Ráfacsarom a lime felének a levét és folyamatosan kevergetem, rázogatom, hogy mindenhol átpiruljon.

Végezetül megszórom korianderrel és tálalom.

 

A receptet írta és az ételt készítette:

Blendea Károly


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat